11. Jula 2022.

Zašto je jedna iPhone funkcija postala viralna na TikTok-u

Big Portal

Zahvaljujući društvenim mrežama, funkcije iPhone uređaja koje postoje godinama mogu ponekad “ponovo biti otkrivene” i postati viralne.

Upravo ovo se dogodilo nedavno, kada je video, koji prikazuje kako funkcioniše Apple funkcija Live Text, postao viralan na platformi TikTok. Iako su iskusni iPhone korisnici sigurno upoznati sa ovom funkcijom, nivo interesovanja i uzbuđenja koji proizilaze iz TikTok klipa naglašavaju u kojoj meri Apple ne radi uvek sjajan posao u reklamiranju novih iPhone funkcija masama.

TikTok video prikazuje studente u amfiteatru. Vidimo da neko fotografiše ekran laptopa drugog studenta, na kom se nalaze beleške sa predavanja. Kada se slika napravi, tvorac videa koristi Live Text funkciju, ne bi li kopirao tekst sa slike, koji se kasnije može prekopirati u željenu aplikaciju. Apple verovatno nije imao ovakav slučaj na umu kada je stvarao funkciju, ali to je deo zabave.

Kako se koristi Live Text

Da biste koristili funkciju, otvorite aplikaciju kamere. Postavite svoj iPhone tako da tekst koji želite da kopirate bude u sredini. Kada to uradite, oko teksta će se pojaviti žuti okvir, kao i ikonica u donjem desnom uglu.

Pritiskom na ikonicu će vam se otvoriti uokvireni deo teksta, a nude vam se opcije da ga kopirate, izaberete ceo tekst, potražite ga na internetu, podelite ga sa drugima ili prevedete.

Poslednja funkcija, prevođenje teksta, posebno je zgodna kada putujete u inostranstvo, ali nažalost srpski jezik nije podržan.

Sve ove opcije su vam dostupne i u galeriji uređaja. Dovoljno je samo da otvorite željenu sliku, brzo dva puta dodirnete tekst i izvršite selekciju

Live Text radi na iPhone XriPhone Xs i novijim uređajima. Naravno, vaš uređaj mora imati instaliran iOS 15.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare