Zašto je dobro da uvijek otvorite 100 tabova u pregledaču - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Zašto je dobro da uvijek otvorite 100 tabova u pregledaču

Tako činite sebi jednu uslugu…

Tako činite sebi jednu uslugu…

Doakati oglašivačima poriv je mnogih korisnika globalne mreže, jer reklame su – SVUDA i sve ih je više! Otud je oprobani adblocker prvi na spisku ekstenzija pri instalaciji pregledača interneta, kao i isključivanje praćenja preko pregledača (koji je zaista deaktiviran, jer…).

U svrhu promocije Firefox Quantum pregledača, Mozilla u saradnji sa studiom Mschf(mischief) primenila je drugačiju taktiku. Projekat Track This pred podlim algoritmom za praćenje korisnika i plasiranje reklama zavarava trag otvaranjem specifičnih tabova, i to 100 komada, stvarajući lažnu istoriju poseta, objašnjava SK.

O tematici tih tabova odlučujete sami. Na raspolaganju su vam četiri alter ega – hyperbeast(američki sleng za ljubitelja patika), filty rich (bogataš), doomsday (osoba koja se priprema za smak sveta) i influenser (objektivno, gora onlajn pošast od svih reklama i praćenja zajedno).

Pošto je neophodno omogućiti pop-up za ovu stranicu, jasno je da je više reč o kvazi-umetničkom performansu, nego o istinski korisnoj funkciji. Ipak, eto načina da počastite Chrome memorijom,

Danas objavljeno

Pogledajte majmuna kiborga kako umom igra Pong zahvaljujući, Elonu Musku

Zeljka

ViewSonic je predstavio nekoliko pristupačnih VRR monitora iz VX18 serije

Zeljka

Samsung i LG će proizvoditi LTPO panele za iPhone 13 Pro i 13 Pro Max

Zeljka

Ostavite komentar