Zašto je Dara napustila Žikinu dinastiju? Kad god me vide, obraćali su mi se sa "ljubi ga majka" - BIGportal.ba
Ex Yu

Zašto je Dara napustila Žikinu dinastiju? Kad god me vide, obraćali su mi se sa “ljubi ga majka”

Glumicu Darinku Daru Čalenić, koja je preminula u 87. godini, mnogi pamte po ulozi supruge Žike Pavlovića u čuvenom filmu koji je doživeo nekoliko nastavaka.

“Prijatno je kada čujem da me svi pamte po ‘Žikinoj dinastiji’. Priča se da su mnogi tu TV seriju Zorana Čalića gledali čak po nekoliko puta. Osećala sam se vrlo dobro na snimanju, kao kod kuće, ali sam morala da prekinem snimanje i da odem kod svog supruga u Ameriku. Ne sviđa mi se što je lik Dare postao suviše popularan: kad god me vide na ulici, ne obraćaju mi se kao Dari Čalenić nego sa ‘ljubi ga majka'”, rekla je Čalenić u intervjjuu Puls pre nekoliko godina.

Ona je tada govorila o tome kako je njen život je “danas oslobođen profesionalnih obaveza”.

“Igrala sam u brojnim filmovima pre nego što sam završila u kolicima. Mnogo čitam i volim da kuvam. Moj Vlada obožava moju hranu, što mi je posebno drago jer njega je vrlo teško zadovoljiti, u svakom pogledu”, rekla je ona tada.

Rekla je i da je ponosna na ulogu Dare.

“Ne dao bog kada bi mi svaki film u kojem sam glumila imao toliku popularnost kao ‘Žikina dinastija’, ne bih mogla na ulicu da izađem. Boba je tada izigravao zvezdu, zavitlavala sam ga zbog toga. Bio je simpatičan, ali nisam verovala da će postići takvu slavu. Ne volim da igram u nastavcima jer se time lik razvodnjava. Uz to, moja odluka da sa svojim mužem živim u Americi razlog je što sam prekinula ugovor”, priznala je ona tada.

Tako je Dara Čalenić sahranila svoj alter ego da bi nastavila život sa svojim suprugom. Spakovala je kofere i napustila Jugoslaviju, preselila se u Ameriku i gotovo je nestala sa scene.

“Život u Kembridžu (Boston) bio je vrlo raznovrstan. Volim gimnastiku, pa sam slobodno vreme koristila da vežbam, a uveče u bioskop, pozorište ili na koncert u čuvenom bostonskom Simfonijskom holu. Mnogo sam čitala i putovala. Svaku zimu smo provodili na Floridi”, navela je ona tada.

Danas objavljeno

Kim Kardashian ponovo iskopirala Jelenu Karleušu?

Vanja A

Marija Šerifović godinama ide kod terapeuta

Vanja A

Konstrakta pokazala kako uživa na odmoru

Vanja A

Ostavite komentar