9. Oktobra 2022.

Zašto je danskim fudbalerima zabranjeno da na Mundijal vode djevojke ili supruge

Big Portal

U uobičajenim okolnostima, igrači obično vode svoje partnerke ili supruge, kako bi im pružile podršku, međutim, ovog puta, zbog lokacije takmičenja, okolnosti su se promenile.

https://twitter.com/nwra24057433/status/1577642587091243009

Prema Amnesti Internešenelu „migranti su morali da grade najsavremenije stadione na kojima će se igrati na prvenstvu, a za to navodno, još nisu dobili nadoknadu. Na isplatu će čekati mesecima, a inače im u međuvremenu, nije dozvoljeno da promene radno mesto.

Služba za informisanje Danskog fudbalskog saveza saopštila je da zabranila devojkama i suprugama igrača da prisustvuju Svetskom prvenstvu 2022. u Kataru, jer, kako je istaknuto – ne žele ni na koji način da podstiču ekonomiju bliskoistočne zemlje.

Dodali su da su „Savez kao i upravni odbor odlučili da minimiziraju putovanja u Katar u vezi sa svetskim prvenstvom”.

„Ne želimo da doprinesemo stvaranju profita u Kataru. Zbog toga smo sada maksimalno smanjili broj dozvola za putovanja, iako su na prethodnim turnirima, supruge i devojke igrača putovale sa svojim partnerima”, rečeno je u Danskom fudbalskom savezu.

Svetsko prvenstvo u fudbalu održava se u Kataru od 20. novembra do 18. decembra, a Danci su u grupi D sa Francuzima, Australijancima i Tunižanima.

Izvor: RTS

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare