4. Septembra 2021.

Zašto je Agata Kristi odlučila da ubije Herkula Poaroa?

Big Portal

Film “Agata i ponoćna ubistva” prati slavnu autorku krimića i detektivku Agatu Kristi (Helen Baksendejl), koja za vrijeme nemačkih vazdušnih napada na London odlučuje da eliminiše svog najslavnijeg lika, Herkula Poaroa.

London, 1940. godine. Nemački vazušni napadi su u punom zamahu, a posledice rata prete budućnosti Agate Kristi, koja se zato odlučuje na drastičan poztez – da ubije lika koji joj je doneo slavu.

MOŽDA VAS ZANIMA

Kako je sama Agata dospela u životnu opasnost?

Posle dvanaest hit romana o Poarou u šest godina Agata bi trebalo da bude bogatašica. Međutim, jedva spaja kraj s krajem.

Ubistvo Poaroa usred ratnih previranja deluje gotovo pakosno, ali ona ima: roman će prodati privatnom kupcu, svom velikom obožavaocu koji je spreman da plati koliko treba da bi došao u posed delića istorije. Dogovara se sastanak u zloglasnom londonskom hotelu, ali uprkos prisutnosti starog prijatelja stvari ubrzo kreću po zlu.

Dok padaju bombe, a mrtvih je tela sve više, postaje jasno u kolikoj je opasnosti: jedino vrednije od poslednjeg romana o Poarou jeste poslednja knjiga koju bi u svom životu napisala Agata Kristi.

“Agata i ponoćna ubistva” je film scenariste Toma Daltona, koji je napisao i dva prethodna dugometražna filma – “Agata i istina o ubistvu” i “Agata i prokletstvo Ištar”.

U glumačkoj postavi su Helen Baksendejl kao Agata Kristi, Blejk Harison kao Trevis Pikford, Žina Bramhil kao Greks Nikori…

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare