17. Novembra 2022.

Zašto dodati sirće u krompir dok se kuva

Big Portal

Znamo da je mladi krompir idealan za prženje, ali ne i za kuvanje. Sa starim krompirom, situacije je obrnuta.

Ipak, ako želite da skuvate krompir za idealnu krompir salatu, evo jednog savjeta, koji će vam sigurno dobro doći.

Naime, da biste dobili savršeno kuvani plod za pripremu krompir salate, korisno je dodati i malo – sirćeta. Kako prenosi Times of India, krompire koje planirate da kuvate oko 30 minuta dodate malo sirćeta u ključalu vodu, i to negdje na polovini kuvanja.

Dodavanje sirćeta u ključalu vodu stvoriće tanku koricu na spoljnom sloju krompira. Ova kora pomoći će krompiru da zadrži svoj oblik, da se ne raspadne i ne postane kašast.

Za ovaj “poduhvat” vam ne treba neko posebno sirće. Možete se poslužiti običnim, jabukovim ili vinskim sirćetom, potpuno je svejedno, prenosi

Krstarica.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare