12. Augusta 2021.

Zašto do sada nisu pala tri ključna grada? Tamo je komandant “Heratski lav”

Big Portal

To su logistički centri, Laškar Gah, glavni grad regiona Helmand, Herat, glavni grad istoimene provincije i treć po veličini grad u Avganistanu i Kandahar, glavni grad regiina Kandahar i drugi po veličini avganistanski grad.

Iako svakodnevno pristižu informacije da talibani zauzimaju ključna strateška područja Avganistana na severu, velike borbe oko važnih centara vode se na jugu i jugozapadu zemlje oko pomenuta tri grada koji za sada predstavljaju značajne tačke otpora talibanskoj ofanzivi, navodi se u izveštaju Al Džazire.

Pored regularnih jednica avganistanske vojske na jugu zemlje talibanima pružaju otpor i lokalne formacije mudžahedina u Heratu pod vođstvom komandanta Ismaila Kana, koji je u ovom delu zemlje poznat pod nadimkom Heratski lav.

“Ova kampanja talibana protiv kojih se sada borimo jedna je od najvažnijih u mom životu. Talibani su samo pioni Pakistana. Ovo je rat između Avganistana i Pakistana i ako ga izgubimo, onda gubimo i našu zemlju, na jako dug period. Odlučio sam da se borim i svi znaju koliko sam veran Heratu”, poručio je Khan.

Izvor: Tanjug
Tanjug/AP Photo/Mohammad Asif Khan

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare