Zaštitna maska sa slušalicama - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Zaštitna maska sa slušalicama

Kako stvari stoje, u narednim mjesecima, pa i godinama, maska će izgleda biti obavezan dio garderobe. Kompanija Maskfone je riješila da taj komad odjeće učini malo upotrebljivijim i prijemčivijim za nošenje. Naime, oni su napravili zaštitnu masku sa ugrađenim bluetooth slušalicama. Ipak kako je maska predviđena za višekratnu upotrebu, omogućeno je lako skidanje slušalica, da bi maska mogla da se opere.

Interesantno je da se kompanija nije mnogo trudila oko cele ove skalamerije. Oni su samo napravili masku koja omogućava nošenje slušalica, a odabrali su standardne Motorola slušalice. Iako nisu nigde pomenuli koji tačan model slušalica je u pitanju, po izgledu bismo mogli da pretpostavimo da se radi o Verveloop 105 fitnes slušalicama. Na samoj masci postoje nacrtani znaci za početak reprodukcije i regulisanje jačine zvuka, ali oni sami po sebi nemaju nikakvu funkciju. Oni samo pokazuju mesto gde se postavlja kontroler za slušalice, kao i gde naležu tasteri na njemu. Uz masku se, pored slušalica isporučuje i pet N95/FFP2 izmenjivih filtera.

Maska, zajedno sa slušalicama i pomenutim filterima košta 50 dolara, što je sasvim korektna cena. Ako ništa drugo, učiniće nošenje maske prijatnijim i prihvatljivije mlađoj populaciji, koja se najviše opire tom trendu.

Izvor: Engadget/PCPress

Danas objavljeno

Kinezi prvi započeli proizvodnju 232-slojne 3D NAND memorije, prije zvučnih imena kao što su Samsung, SK Hynix i Micron

Vanja A

Istražuju se tvrdnje o curenju telefonskih brojeva WhatsApp korisnika

Vanja A

Apple testira jedan od bitnih noviteta za iOS

Vanja A

Ostavite komentar