21. Marta 2022.

Zaštitite pluća: Kako očistiti organizam od teških metala iz zagađenog vazduha?

Big Portal

Toksini i teški metali zagađuju vodu, vazduh i hranu. Kada uđu u naš organizam, teški metali se gomilaju u organima, tkivima i kostima. Telo ne može samo eliminisati teške metale i potrebna mu je dodatna pomoć. Iz organizma teške metale jedino mogu ukloniti kelati, tačnije agensi koji ih vežu na sebe. Postoje sintetički kelati uz pomoć kojih se otrovi mogu eliminisati iz organizma. Nažalost, oni nisu bezopasni za zdravlje i izazivaju brojne nuspojave. Osim toga, postoji i nekoliko sigurnih prirodnih načina kojima možete očistiti organizam od toksina i teških metala. Hlorofil kao tečni detoksikator

Hlorofil je pigment koji biljkama daje zelenu boju i vrši fotosintezu bez koje ne bi bilo života na zemlji. Otkrio ga je 1915. godine dr Ričard Vilstadter i dobio Nobelovu nagradu za otkrivanje hemijske strukture hlorofila. Hlorofil je veoma dobro proučen i zna se da sa drugim pigmentima, karotinoidima i fikobilinima vrši procese fotosinteze u biljkama, algama i jednoćelijskim organizmima. Fotosinteza je proces koji sunčevu energiju pretvara u hemijsku i omogućava sintezu šećera i belančevina, metabolizam u ćelijama i proizvodnju kiseonika. Bez ovih procesa ne bi bio moguć život na zemlji.

Ovaj zeleni pigment sadrže zelene biljke – zeleno povrće, voće i alge. Hlorofil ima mnoge dobrobiti za zdravlje, a posebno je poznat kao čistač organizma.To je zato što je hlorofil jedan od najvažnijih kelata u prirodi. Kelacija je proces vezivanja atoma teških metala na kompleksne organske spojeve i njihovog izbacivanja iz organizma. Sposobnost hlorofila da veže i uklanja teške metale poput žive čini ga moćnim sredstvom za čišćenje organizma. Nakon uklanjanja amalgamskih plombi preporučuje se unos hlorofila kako bi se uklonili tragovi žive u organizmu.Sposoban je da gradi stabilne komplekse molekula sa nekim kancerogenim materijama, kao što su poliaromatski ugljevodonici iz duvanskog dima ili aflatoksini, proizvodi nekih gljivica, a vezujući ih sprečava njihovo dejstvo da izazovu rak…

Tečni hlorofil sadrži biološki veoma aktivnu supstancu hlorofilin. Hlorofilin potiče iz hlorofila lucerke i predstavlja polusintetsku natrijumovu bakarnu so koja je rastvorljiva u vodi, lako se upija u gastrointestinalnom traktu i razvija oba tipa hlorofila.

Sposoban je da gradi stabilne komplekse molekula sa nekim kancerogenim materijama, kao što su poliaromatski ugljevodonici iz duvanskog dima ili aflatoksini, proizvodi nekih gljivica, a vezujući ih sprečava njihovo dejstvo da izazovu rak. Deluje na enzim Citohrom P 450 u jetri koji sprečava nastanak maligne transformacije DNK u ćelijama pod dejstvom kancerogenih materija. Snažan je antioksidant, jer sprečava oksidativna oštećenja ćelija pod dejstvom slobodnih radikala, zračenja i otrova.

Sposoban je za alkalizaciju odnosno povećanje pH vrednosti organizma, znači sprečava razvoj mikroorganizama, parazita…

Osim toga, čisti organizam od spoljašnjih otrova i od otrova nastalih u toku procesa metabolizma, pri čemu se detoksikacija vrši putem organa za disanje, nos, sinusi, disajni putevi, pluća, gastrointestinalnog trakta, želudac, jetra, žučna kesa, tanko i debelo crevo, bubrega i mokraćnih pute, kože, kao i cirkulacije telesnih tečnosti koja obuhvata sve ćelije ljudskog organizma, donoseći hranljive materije i odnoseći otpatke. Sposoban je za alkalizaciju odnosno povećanje pH vrednosti organizma, znači sprečava razvoj mikroorganizama, parazita, povećava otpornost imunog sistema prema spoljašnjim štetnim uticajima i maligno izmenjenim ćelijama.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare