Zastave Albanije i UČK postavljene u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice - BIGportal.ba
Region Vijesti

Zastave Albanije i UČK postavljene u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice

U etnički mešovitom naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Kosovske Mitrovice, večeras su postavljene zastave Albanije i terorističke organizacije UČK, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Jasno je da Kurtija očigledno ne zanima dijalog i normalizacija odnosa, ali ga zanima novo rasplamsavanje tenzija, navodi Kancelarija.

Reč je o smišljenoj, opasnoj provokaciji koja ima za cilj da izazove neodmerenu reakciju srpskog naroda na severu pokrajine, koji je teško stradao upravo od ruku terorista UČK, navodi Kancelarija za KiM.

Iako je, kako se ističe, izvršilac sakriven, slavljenje terorističke UČK ima svoj prepoznatljiv potpis i vodi sve do vlasti u Prištini.

“Očigledna je namera Aljbina Kurtija da ponovo podigne tenzije na severu Kosova i Metohije, izazove incidente i tako pokuša da skupi neki politički poen. To što Kurti nije dobrodošao u srpske sredine na KiM, a sever pokrajine mu predstavlja svakodnevnu opsesiju, ne može kompenzovati ovakvim akcijama i kačenjem zastava terorističke organizacije u srpskim sredinama”, saopštila je Kancelarija za KiM.

“Jasno je da Kurtija očigledno ne zanima dijalog i normalizacija odnosa, ali ga zanima novo rasplamsavanje tenzija kroz koje pokazuje još jednom svoje pravo lice ekstremiste, preobučenog u odelo političara”, poručuju iz Kancelarije za KiM.

Danas objavljeno

“Republika Srpska ne odustaje od toga da se neposredno bira član Predsjedništva BiH”

M.

U Skupštinu CG stigla inicijativa za smjenu Bečića

M.

Blinken: SAD će dati pisani odgovor Rusiji u vezi sa bezbjednošću

M.

Ostavite komentar