16. Aprila 2021.

Zasjeda Krizni štab Srbije: Evo kad počinje i šta je ostalo da se “popusti”

Big Portal

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je u sredu da je epidemiološka situacija bolja nego pre 10 dana, što ohrabruje, ali ne sme da nas opusti.

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon kazao je ranije danas da se broj novozaraženih korona virusom u poslednje vreme smanjuje, ali ne toliko brzo kao ranije.

On je naveo i da od nas zavisi kojom će brzinom padati broj novoobolelih, a da onda automatski dolazi do većeg popuštanja mera.

Istakao je da je cilj da što pre dođemo do tri ili 3,5 miliona onih koji su primili dve doze vakcine protiv koronavirusa, a da je broj onih koji su do sada primili drugu dozu premašio 1,2 miliona.

Ono što jeostalo da se “popusti” od mera koje su na snazi je otvaranje unutrašnjosti ugostiteljskih objekata, kafića i restorana unutar tržnih centara i vraćanje starijih osnovaca i srednjoškolaca sa onlajn nastave, na kojoj su već meseca dana, u školske klupe.

Prema podacima od srede u 15 sati, u Srbiji je registrovano 3.154 novozaraženih, preminulo je 38 pacijenata, a na respiratorima je 247 obolelih.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare