Zasađeno pet novih stabala u pješačekoj zoni - BIGportal.ba
Banja Luka

Zasađeno pet novih stabala u pješačekoj zoni

U okviru druge faze obnove centralne pješačke zone, na potezu kod Palate predsjednika, juče je zasađeno pet novih stabala.

-Riječ je o odraslim sadnicama, i to o lipi i hrastu, te tri metasekvoje – potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Narednih dana, uz ove sadnice, biće zasađeno i ukrasno bilje. Na ovom potezu, danas će biti završeno i orezivanje postojećeg drveća.
Kada je riječ o rekonstrukciji pješačke zone, do sada su završeni radovi na postavljanju kanalica za odvodnju oborinskih voda, kablovske kanalizacije, vodovoda i instalacija za buduću rasvjetu, te je počelo betoniranje podloge za postavljanje granitnih ploča.

Obnova pješačke zone, vrijedna 1,2 miliona KM, počela je jesenas, a prema ugovoru, izvođač radova ima rok od 150 radnih dana da završi ovaj posao.

Poslije završetka prve faze, kojom je bio obuhvaćen prostor ispred i uz Banski dvor, u toku je druga faza koja podrazumijeva popločavanje dionice uz objekat Palate predsjednika RS, u pravcu prema Akademiji nauka RS i ugostiteljskim objektima u Ulici Bana Milosavljevića.

Danas objavljeno

Za nova igrališta u Banjaluci 250.000 maraka

M.

Banjalučko naselje Ada dobija osnovnu školu

M.

Planirana isključenja el.enegije za 18.01.2022.godine

Vanja A

Ostavite komentar