9. Decembra 2022.

Zarobljen u automobilu prešao 500 km – tempomat se zaglavio, a kočnice otkazale poslušnost

Big Portal

Vozač, kojeg je AutoHome identifikovao kao g. Lua, bio je za volanom Havala H6 kada se tempomat “zaglavio”, a kočnice otkazale.

Luo je vozio SUV H6, koji proizvođača Haval (podružnica kineske kompanije Great Wall) od Čangše, u provinciji Hunan, do Jičuna, u Đangsiju. Rekao je da je podesio tempomat na brzinu od nešto više od 100 km/h kada je, na manje od pola puta do odredišta shvatio da ne može da uspori.

Sa kočnicama koje nisu mogle da zaustave H6 i tempomatom koji nije mogao da se isključi, Luo je rekao da je izgubio prisebnost i počeo da plače. Na sreću, uspeo je da se pribere i pozove policijsku patrolu na auto-putu, koja je angažovala nekoliko vozila i organizovala pratnju za odbeglim SUV-om.

Policija je uspela da stupi u kontakt sa inženjerima u Havalu, u nadi da će pronaći rešenje za problem u stilu Apola 13. Nažalost, uprkos svim naporima, SUV je nastavio vožnju auto-putem.

Zahvaljujući policijskoj pratnji i Luovoj vožnji, vozilom je upravljano bezbedno sve dok mu nije ponestalo goriva u Guangdongu, oko 500 km od mesta gde je izgubio kontrolu, i skoro tri puta dalje nego što je prvobitno nameravao da vozi.

SUV je poslat na vanredni pregled, a istražitelji će pokušati da utvrde šta je dovelo do kvara sistema tempomata i kočnica.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare