Zarobljen u automobilu prešao 500 km – tempomat se zaglavio, a kočnice otkazale poslušnost - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Zarobljen u automobilu prešao 500 km – tempomat se zaglavio, a kočnice otkazale poslušnost

Na sreću, kineski vozač se iz nezgodne situacije izvukao bez ikakvih povreda.

Vozač, kojeg je AutoHome identifikovao kao g. Lua, bio je za volanom Havala H6 kada se tempomat “zaglavio”, a kočnice otkazale.

Luo je vozio SUV H6, koji proizvođača Haval (podružnica kineske kompanije Great Wall) od Čangše, u provinciji Hunan, do Jičuna, u Đangsiju. Rekao je da je podesio tempomat na brzinu od nešto više od 100 km/h kada je, na manje od pola puta do odredišta shvatio da ne može da uspori.

Sa kočnicama koje nisu mogle da zaustave H6 i tempomatom koji nije mogao da se isključi, Luo je rekao da je izgubio prisebnost i počeo da plače. Na sreću, uspeo je da se pribere i pozove policijsku patrolu na auto-putu, koja je angažovala nekoliko vozila i organizovala pratnju za odbeglim SUV-om.

Policija je uspela da stupi u kontakt sa inženjerima u Havalu, u nadi da će pronaći rešenje za problem u stilu Apola 13. Nažalost, uprkos svim naporima, SUV je nastavio vožnju auto-putem.

Zahvaljujući policijskoj pratnji i Luovoj vožnji, vozilom je upravljano bezbedno sve dok mu nije ponestalo goriva u Guangdongu, oko 500 km od mesta gde je izgubio kontrolu, i skoro tri puta dalje nego što je prvobitno nameravao da vozi.

SUV je poslat na vanredni pregled, a istražitelji će pokušati da utvrde šta je dovelo do kvara sistema tempomata i kočnica.

B92.

Danas objavljeno

Zašto se lampica koja upozorava na poledicu uključuje na temperaturama iznad nule

Vanja A

Belgijski parlamentarac kao Džejms Bond: Stavio rotirajuće registarske tablice

Vanja A

Trajno oduzimanje vozačke u dva slučaja

Vanja A

Ostavite komentar