Zaraženo više od polovine korisnika doma za stara lica u Goraždu - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Zaraženo više od polovine korisnika doma za stara lica u Goraždu

U Domu za stara i iznemogla lica u Goraždu na virus korona pozitivno je više od pola korisnika, te dvoje zaposlenika.

Anes Begović, direktor ovog doma, u razgovoru za “Nezavisne” potvrdio je da su 23 korisnika od ukupno 43 pozitivna na virus korona, te dvoje radnika, medicinska sestra i njegovateljica.

Begović je dodao da je trenutno niko od zaraženih nema teže simptome.

“Klinička slika zaraženih je dobra, niko nema teže simptome, čak se bolje osjećaju nego juče. Oboljeli su imali povraćanje, te temperaturu koju skoro danas da niko od njih i nema, a veliki broj njih i nema simptome virusa”, rekao je Begović.

Dodao je da je obavljena trijaža, te da su pozitivne korisnike odvojili od negativnih.

“Pošto na području našeg kantona ne postoji izolatorij, zaraženi se nalaze u domu, jer nismo imali gdje drugo da ih izmjestimo, ali su odvojeni od ostalih korisnika. Svako jutro ih doktor pregleda i na osnovu toga daje preporuke, da ukoliko je neki teži slučaj da ide na bolničko liječenje, na sreću takvih slučajeva još nismo imali”, kazao je Begović.

Naveo je da se dvoje oboljelih zaposlenika Doma osjeća dobro, nemaju simptome virusa, te da se nalaze u svom domu u izolaciji.

Istakao je da su danas testirani i preostali korisnici kao i svi zaposleni, te da će rezultati biti poznati večeras ili sutra ujutro.

Nezavisne, Anja Matarugić

Danas objavljeno

Rekordno visoka temperatura u Australiji

M.

U snijegu pronađena dva smrznuta tijela

M.

Promjena taktike: Odlaže se druga doza vakcine

M.

Ostavite komentar