Zaraženo 200 đaka i nastavnika u školama - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Zaraženo 200 đaka i nastavnika u školama

Nakon mjesec dana od početka nove školske godine imamo 200 učenika i nastavnika koji su pozitivni na virus korona, rekla je Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture RS.

Ona je istakla da u školama u RS i dalje ostaje organizacija nastave po istom principu, dakle časovi ostaju po 20 minuta.

Podsjetimo, Trivićeva je ranije, tokom posjete Elektrotehničkoj školi u Banjaluci, kazala da je od početka nove školske godine u školama širom Republike Srpske zabilježeno oko 200 zaraženih virusom korona, učenika, nastavnika i nastavnog osoblja.

“U septembru možemo potvrditi da nijedna škola u Republici Srpskoj nije bila izvor zaraze, nego je virus korona neko unio druženjima nastavnika i učenika u lokalnoj zajednici”, kazala je tada Trivićeva.

Dodala je da je epidemiološka situacija u osnovnim i srednjim školama pod kontrolom, te da svaka škola vodi računa o provođenju preventivnih mjera.

“Časovi u trajanju od dvadeset minuta u većim školama i 30 minuta u manjim, kao i podjela razreda na dvije grupe su se pokazali kao djelotvorni u prevenciji virusa korona”, istakla je Trivićeva.

(Nezavisne)

Danas objavljeno

Istorijski broj 1: Novak Đoković

Zeljka

“Tužilaštvu dostavljena imena funkcionera MUP-a zbog prisluškivanja Vučića”

M.

Srbija: Više od 3.000 novozaraženih, preminulo 20 osoba

M.

Ostavite komentar