1. Jula 2020.

Zaraženi direktor bolnice u Novom Pazaru u teškom stanju prebačen u Beograd

Big Portal

Mahmutoviću se juče naglo pogoršalo zdravstveno stanje, a u pitanju su teški srčani problemi.

Inače, Novi Pazar postao je najveće žarište u Srbiji gdje je zabilježen veliki skok zaraženih, a među njima i medicinsko osoblje.

Ministarstvo spoljnih poslova BiH danas je zvanično obavijestilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da nadležne institucije u našoj zemlji razmatraju mogućnost hitnog slanja dvije medicinske ekipe u Novi Pazar.

Takođe i Vlada FBiH jučer je na hitnoj, telefonskoj sjednici usvojila informaciju Federalnog ministarstva zdravstva o potrebi pružanja pomoći zdravstvenoj ustanovi na području Republike Srbije – regija Sandžak s ciljem sprečavanja širenja virusa SARS-CoV-2 koji izaziva COVID-19.

Delegacija iz Beograda na čelu sa premijerkom Anom Brnabić donijela je juče medicinsku pomoć Novi Pazar, ali sve je na kraju prošlo mnogo burnije.

Delegaciji koju su vodili Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar u Pazaru se pridružio ministar Rasim Ljajić. Njih troje su morali da se suoče sa brojnim pitanjima o udaru korone na Pazar i Tutin, te činom okretanja leđa od desetak lokalnih ljekara i medicinskih sestara.

(Klix)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare