Zaraženi direktor bolnice u Novom Pazaru u teškom stanju prebačen u Beograd - BIGportal.ba
Region Vijesti

Zaraženi direktor bolnice u Novom Pazaru u teškom stanju prebačen u Beograd

Direktor Opšte bolnice Novi Pazar Meho Mahmutović, koji je zaražen korona virusom, hitno je prebačen sinoć za Beograd zbog pogoršanja zdravstvenog stanja.

Mahmutoviću se juče naglo pogoršalo zdravstveno stanje, a u pitanju su teški srčani problemi.

Inače, Novi Pazar postao je najveće žarište u Srbiji gdje je zabilježen veliki skok zaraženih, a među njima i medicinsko osoblje.

Ministarstvo spoljnih poslova BiH danas je zvanično obavijestilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da nadležne institucije u našoj zemlji razmatraju mogućnost hitnog slanja dvije medicinske ekipe u Novi Pazar.

Takođe i Vlada FBiH jučer je na hitnoj, telefonskoj sjednici usvojila informaciju Federalnog ministarstva zdravstva o potrebi pružanja pomoći zdravstvenoj ustanovi na području Republike Srbije – regija Sandžak s ciljem sprečavanja širenja virusa SARS-CoV-2 koji izaziva COVID-19.

Delegacija iz Beograda na čelu sa premijerkom Anom Brnabić donijela je juče medicinsku pomoć Novi Pazar, ali sve je na kraju prošlo mnogo burnije.

Delegaciji koju su vodili Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar u Pazaru se pridružio ministar Rasim Ljajić. Njih troje su morali da se suoče sa brojnim pitanjima o udaru korone na Pazar i Tutin, te činom okretanja leđa od desetak lokalnih ljekara i medicinskih sestara.

(Klix)

Danas objavljeno

Preminula književnica Isidora Bjelica

D V

Crna Gora razmatra otvaranje granica za region

D V

Oko 100 migranata spriječeno da ilegalno uđe u Mađarsku: Bacali kamenje na policiju

D V

Ostavite komentar