Zaražene dvije osobe iz Bihaća i jedna iz Cazina - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Zaražene dvije osobe iz Bihaća i jedna iz Cazina

Krizni štab Ministarstva zdravstva Unsko-sanskog kantona saopštio je jutros da su još dvije osobe iz Bihaća i jedna iz Cazina pozitivne na virus korona.

  • Prvo smo dobili rezultate testova na virus korona za 42 uzorka poslata u utorak /7. aprila/ i potvrđeno je da su pozitivne dvije osobe iz Bihaća. Јutros su stigli i rezultati testiranja 33 brisa poslata juče. U ovoj seriji testiranja u referentnoj laboratoriji u Sarajevu pozitivan je bio nalaz jedne osobe iz Cazina – rekla je kantonalna ministarka zdravstva Nermina Ćemalović.

Trenutno je u Unsko-sanskom kantonu zaraženo 37 građana, a dva pacijenta iz Bihaća su izliječena.

U ovom kantonu, pet smrtnih slučajeva povezuje se sa bolešću kovid-19.

Direktor Kantonalne bolnice “Dr Irfan Ljubijankić” u Bihaću Hajrudin Havić istakao je da je u izolatorijumu Odjeljenja za infektivne bolesti trenutno hospitalizovano šest pacijenata, te da je njihovo stanje stabilno.

Na graničnom prelazu Izačić trijažirano je 50 osoba, od čega je 17 sa područja Unsko-sanskog kantona, koje će biti premješteni u karantin u Cazinu.

Osobe koje su trijažirane na graničnom prelazu, a koje nemaju prebivalište na području ovog kantona, biće upućene u karantin u područjima svojih prebivališta.

Danas objavljeno

Policija na nogama: U banjalučkom naselju u kontejneru pronađen više bombi

M.

U Crnoj Gori uhapšen Slobodan Peković, osumnjičen za ratne zločine u BiH

M.

Zakazan sastanak Beograda i Prištine

M.

Ostavite komentar