ZARAŽENA RADNICA “Bema” raspustila fabriku do 20. aprila - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

ZARAŽENA RADNICA “Bema” raspustila fabriku do 20. aprila

Dvije radnice iz fabrike obuće “Bema”, porijeklom iz Laktaša zaražene su virusom korona, i smještene su u studentski centar “Nikola Tesla”.
Tehnički direktor “Beme” Marinko Umičević koji je juče na svom fejsbuk profilu objavio da je riječ o dezinformaciji, jutros je za Srpskainfo potvrdio da su virusom zaražene dvije radnice.

Istakao je da se radi dezinfekcija objekta i da je fabrika sa 900 radnika raspuštena do 20. aprila.

– Provjerili smo, obje radnice su iz Laktaša i ne rade još od 20. marta. Mi smo uveli mjerenje temperature na ulazu i ljudi ne dolaze na posao ukoliko se osjećaju bolesno. Danas smo raspustili fabriku, sve ljude smo vratili kući i idemo na godišnji dvije sedmice – istakao je Umičević, dodajući da su vrijednim radnicama uplatili jednokratnu pomoć od 500 KM.
On je ipak rekao da ih niko iz zdravstvenih ustanova nije obavijestio da su njihove radnice zaražene.

I iz Gradskog štaba za vanredne situacije danas je naređeno da se izvrši dezinfekcija prostora gdje radi dosta osoba među kojima su Pošte, Tvornica obuće Bema, te druge ustanove.

– Na tim mjestima su utvrđena lica pozitivna na korona virus i naloženo je higijensko-epidemiološkoj službi da utvrdi da li postoje uslovi da ti subjekti nastave rad – rekao je gradonačelnik Igor Radojičić.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

“Menja se energetska mapa Evrope”

M.

Uhapšene dvije osobe koje se dovode u vezu sa smrću muškarca u Bijeljini

M.

Pogledajte kako ispravno glasati na izborima

M.

Ostavite komentar