Zaražena doktorica u domu zdravlja u Novom Sadu - BIGportal.ba
Region Vijesti

Zaražena doktorica u domu zdravlja u Novom Sadu

Doktorica Doma zdravlja na novosadskom Novom Naselju zaražena je virusom korona i nalazi se u karantinu, rekao je direktor Doma zdravlja Novi Sad Veselin Bojat.

Bojat je naveo da je ona od 10. marta u karantinu i da su dvije ljekarke i tri sestre koje su bile sa njom u kontaktu stavljene u izolaciju, a testiranja su bila negativna.

  • Provereno je i deset pacijenata koji su, takođe, u izolaciji i svi su bez simptoma – naveo je Bojat na vanrednoj konferenciji za novinare u Novom Sadu.

On je demantovao glasine da je više medicinskog osoblja iz Doma zdravlja na Novom naselju oboljelo od virusa korona, te dodao da nije registrovan nijedan slučaj zaraze povezan sa ovim.

Gradonačelnik Novg Sada Miloš Vučević podsjetio je da je od danas zabranjeno okupljanje više od pet osoba, kao i da će taksi usluge do daljeg biti dostupne građanima.

“- ažno je da se popravila disciplina građana. Ljudi su razumeli apele i počeli da postupaju u skladu sa preporukama lekara i države, a svi izuzeci će biti sankcionisan – naveo je Vučević.

On je dodao da je u objektu Doma zdravlja u Ulici Zmaj Ognjena Vuka 18 otvorena nova ambulanta samo za osobe sa respiratornim oboljenjima, uvedeno je novih 14 telefonskih linija i šest linija Doma zdravlja za psihološku podršku.

  • U objektu na Novom naselju biće otvoren i dispanzer za decu sa respiratornim tegobama – rekao Vučević.

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine hospitalizovano je sedam zaraženih pacijenata, a od tog broja dva su u veoma teškom opštem stanju i priključena su na respiratore. Opšte stanje preostalih oboljelih je zadovoljavajuće.

Danas objavljeno

Tužilac BiH na crnoj listi SAD “Diana Kajmaković podriva demokratiju i vladavinu zakona”

Vanja A

EU će odložiti odluku o ograničenju cijena ruske nafte

Vanja A

Grosi: Svijet na istorijskoj prekretnici

Vanja A

Ostavite komentar