Zaražen šef slovenačke tajne službe, upitno glasanje o vladi - BIGportal.ba
Region Vijesti

Zaražen šef slovenačke tajne službe, upitno glasanje o vladi

Inicijativa slovenačkog parlamenta da iduće nedjelje glasa o nepovjerenju vladi dovedena je u pitanje pošto se direktor državne obavještajne službe SOVA zarazio kovidom-19, a bio je u kontaktu sa poslanicima, prenose slovenački mediji.

Janez Stušek, direktor SOVA u petak je u zgradi parlamenta odgovarao na pitanja poslanika odbora za kontrolu bezbjednosnih i tajnih službi.

Sastanak je održan iza zatvorenih vrata, a u subotu je testiranjem potvrđeno da je Stušek zaražen korona virusom, prenosi Hina.

Pomenuti odbor ima devet članova, a sa stručnim saradnicima i sekretarom odbora na takvim sastancima nađe se i 20-ak ljudi.

Učesnici sastanka sada čekaju testiranje, a to bi sve moglo da utiče na izglasavanje ili neizglasavanje nepoverenja vladi Janeza Janše.

Televizijska stanica POP-TV navodi da bi sjednica na kojoj bi se glasalo o povjerenju trebalo se da se održi u srijedu.

Grupa od 42 poslanika iz pet opozicionih stranaka ljevice i centra u petak je podnijela prijedlog da se vladi izglasa nepovjerenje i da se mandat za sastavljanje nove vlade povjeri iskusnom političaru Karlu Erjavcu.

Na tajnom glasanju bi za taj prijedlog trebalo da glasa najmanje 46 poslanika od 90 da bi vlad bilo izglasano nepovjerenje.

Danas objavljeno

U Srpskoj preminulo 19 osoba, 589 novozaraženih

M.

Zaplijenjeno 300 kg marihuane, pet osoba uhapšeno

M.

NATO poslao Rusiji odgovor, Lavrov otkrio šta piše u dokumentu

M.

Ostavite komentar