Zarasla kuća bez toaleta na Novom Zelandu prodata za 2 miliona dolara - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Zarasla kuća bez toaleta na Novom Zelandu prodata za 2 miliona dolara

Skoro 100 godina stara kuća bez toaleta i u poluruiniranom stanju sa zaraslom baštom u novozelandskoj prestonici Oklandu, prodata je za 2 miliona dolara.

Ni činjenica da nema toalet, da joj nedostaju zidovi i da je okolni plac potpuno zarastao, nije sprečilo da se drvena kuća u ulici Ariki, u naselju Grej Lin novozelandske prestonice Oklanda, proda na aukciji za 2,075 miliona dolara, a početna cena joj je bila 1,75 miliona.

Gradski savet za nekretnine procenio je njenu vrednost na 1,65 miliona dolara, kao i da će za renoviranje morati da bude uloženo oko 200.000 dolara, prenosi RTS.

Agencija “Barfut i Tompson” reklamirali su kuću kao „čisto platno“ sa velikim potencijalom, kojem je hitno potrebna pažnja.

Posed je u gradskom katastru zaveden kao zona za jednu kuću, što znači da se na njemu ne mogu graditi nikakvi veći stambeni objekti.

Ta činjenica je u velikoj meri uticala na vrednost jer su takvi posedi veoma traženi.

Tržište nekretnina na Novom Zelendu je prosto ekplodiralo poslednjih godina. Prosečna cena kuće u toj pacifičkoj državi je 943.000 dolara, što je porast cene za neverovatnih 22 odsto u odnosu na prošlogodišnji jun.

Situacija je još gora kada se uzme u obzir tržište nekretnina u Oklandu, gde je prosečna cena kuće 1,5 miliona dolara. U naselju Grej Lin, ta brojka je 1,6 miliona.

Danas objavljeno

Jednima seljaci, drugima carevi: Pojavio se snimak iz GSP-a koji nikog ne ostavlja ravnodušnim

Vanja A

Naučnici stvorili miševe od dva biološka oca

Vanja A

Kraj saradnje Bijonse i Adidasa: Jedan potez muzičke dive izazvao nezadovoljstvo sportskog brenda

Vanja A

Ostavite komentar