Zaradila preko 400.000 dolara kupovinom osiguranja za otkazane letove - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Zaradila preko 400.000 dolara kupovinom osiguranja za otkazane letove

Kineskinja indetifikovana samo kao Li je nedavno uhapšena zbog prevare odnosno ilegalne šeme po kojoj je kupovala osiguranja za otkazane letove, a zatim podnosila zahteve da joj se podmiri nastala šteta tj. odšteta..

Identifikovana samo kao Li, 45-godišnja žena iz grada Nankinga  koristila je  još 20 identiteta, osim svog da bi “skinula” gotovo 900 polisa osiguranja za kašnjenje ili otkazivanje avionskih letova u periodu od 2015. do 2019.godine

Međutim, umesto da sama ide na sve te avionske letove, Li iskoristila svoje radno iskustvo iz službe za putovanja pa je birala letove za koje se očekivalo da će biti odloženi ili otkazani. A zatim je naplaćivala potraživanja od osiguravajućih kompanije preko polise osiguranja za otkazivanje letova  na “kojima je ona trebala biti”.

Takođe po nekim informacijama Li  imala je način da unapred dobije informacije o otkazivanju ili odlaganju leta te joj je to mnogo pomoglo u ovim avio prevarama.

Dok su neki izvori opisali njenu šemu kao jedan vid kockanja, neki kineski prodajni agenti izvestili su da je žena “vredno” radila istraživanje pre nego što je odlučila na kojim letovima će kupiti karte, proveriti ekstremne vremenske prilike ili druge događaje koji izazivaju odlaganje na rutama letova

Po pisanju kineskog online časopisa “The Paper”, Li je bila potpuno svesna da je ono što radi bila nezakonito ali je činila je sve što je mogla da prikrije svoje kiminalne aktivnosti, koristeći identitete nekoliko prijatelja i porodice prilikom iznošenja zahteva o kašnjenju leta.

Međutim, 900 polisa ukupno koje iznose ogromnih 3 miliona iuana (ili oko 423.000 američkih dolara) zarade tokom 4 godine nije prošlo nezapaženo, i u aprilu ove godine policija ju je konačno uhapsila!

Inače kod kineza takozvano osiguranje od  kašnjenja ili otktazivanja avio leta se odnosi na osiguranika (putnika) koji plaća premiju. Kada dođe do kašnjenja u ugovoru o osiguranju, osiguranik će dobiti odgovarajuću naknadu. Kada se kupuje osiguranje od kašnjenja avio-leta, vreme plaćanja naknade (uglavnom se odnosi na prvobitno vreme polaska leta koji je osiguranik stvarno preuzeo, do stvarnog vremena poletanja leta)

Gore navedni list izveštava da su prevarantski potezi kineskinje Li pomogli osiguravajućim kompanijama da zatvore neke rupe koje su “pomogle” ovoj ženi da sprovede svoju avionsko putničku prevaru 

Mnoge osiguravajuće kuće sada imaju odredbe koje između ostalog navode da se ta naknada može isplatiti samo osobama koje su stvarno koristile rezervisan let.!

zanimljivostdana.com

Danas objavljeno

Kortni Kardasijan u vezi je s bubnjarom slavnog benda

D

Nicholas Cage u novom Netflixovom dokumentarcu vodi nas kroz istoriju psovki

D

Larry King – Medijski mag sa više od 50 000 intervjua!

D

Ostavite komentar