Zaposleni Wiener osiguranja darovali preko 300 školskih lektira - BIGportal.ba
Oglasi PR Oglasi

Zaposleni Wiener osiguranja darovali preko 300 školskih lektira

Wiener osiguranje VIG i ove godine sprovelo je Social Active Day u sklopu kojeg su zaposleni imali priliku da djeluju društveno-odgovorno i daju svoj doprinos zajednici.

U jedinstvenom programu korporativnog volontiranja, koji se tradicionalno provodi od 2011. godine, zaposleni se na jedan dan posvećuju zajednici i angažuju na aktivnostima vezanim za kulturu, edukaciju ili pomoć osjetljivim grupama u zajednici. Na taj način Wiener želi da poveća i njeguje osjećaj pripadnosti zajednici, a samim tim i kolektivu kompanije.  

“Social Active Day” ove godine podrazumijevao je posebnu pripremu, s obzirom na epidemiološku situaciju u našoj zemlji. U odnosu na prethodne godine, umjesto jednog dana za timske volonterske aktivnosti, akcenat je ove godine stavljen na individualni angažman zaposlenih. Vođeni time i činjenicom da u mnogim bh. školama postoji problem nepotpunog bibliotekarskog fonda, rođena je ideja o “Danu za knjigu”. U okviru pomenute inicijative zaposleni Wiener osiguranja su tokom septembra i oktobra poklonili nekoliko stotina obaveznih školskih lektira za bh. osnovce i srednjoškolce, kako bi obogatili fondove školskih biblioteka i naglasili važnost kulture čitanja. 

“Odaziv zaposlenih je bio impresivan. Više od 60 odsto naših kolega i kolegica volontiralo je u ovogodišnjoj inicijativi “Dan za knjigu”. Zaposleni su akciju prihvatili sa entuzijazmom, a dirljive su bile i reakcije đaka i obrazovnih radnika školskih ustanova kojima su darovane školske lektire. Kao kolektiv, skrenuli smo pažnju na važnost kulture čitanja, poklonili 315 školskih lektira, obogatili bibliotekarski fond 17 obrazovnih ustanova u 13 bh. gradova i obradovali nekoliko stotina đaka”, istakao je Borislav Doder, generalni direktor i predsjednik Izvršnog odbora Wiener osiguranja VIG. “Ponosni smo na kolegice i kolege koji su podržali inicijativu i invidualnim zalaganjem u kolektivnoj društvenoj odgovornosti i ovaj put nas učinili ponosnim članovima velike VIG porodice”, dodao je Doder u ime članova Izvršnog odbora kompanije. 

Akciji su se priključili i članovi Izvršnog odbora Wiener osiguranja VIG koji su školske lektire sa inspirativnim posvetama darovali banjalučkim srednjoškolcima. 

Na nivou Grupacije, zaposleni u Vienna Insurance Group (VIG), vodećoj osiguravajućoj grupaciji u centralnoj i istočnoj Evropi, do sada su darovali preko 4.400 radnih dana šireći pozitivnu energiju i pružajući pažnju onima kojima je najpotrebnija. 

Danas objavljeno

Iz Banjaluke sa Kontikijem u Hurgadu: Dogovoreni letovi od sljedećeg aprila

Vanja A

Kako do istinski trajnog rješenja problema pasa lutalica?

Zeljka

STIŽU VELIKE ZVIJEZDE Ovo će biti NAJBOLJI DOČEK NOVE GODINE, koji će Banjaluka dugo da pamti

Vanja A

Ostavite komentar