16. Marta 2021.

Zaposleni u Ustavnom sudu vakcinisani u Srbiji

Big Portal

“Imajući u vidu epidemiološku situaciju u BiH izazvanu pandemijom korona virusa COVID-19, uvažavajući upozorenja i preporuke epidemiološke struke, uzimajući u obzir procjenu rizika za zdravlje zaposlenih, te potrebu osiguranja nesmetanog procesa rada Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, Ustavni sud BiH je u saradnji i uz podršku Ustavnog suda Republike Srbije, Ministarstva spoljnij poslova Republike Srbije, Ambasade Republike Srbije u Bosni i Hercegovini i Ministarstva zdravlja Republike Srbije svim zaposlenim Ustavnog suda BiH omogućio vakcinaciju u Republici Srbiji”, saopšteno je.

Prva vakcinacija zaposlenih Ustavnog suda BiH uspješno je obavljena 15. marta 2021. godine u Opštoj bolnici Užice (Republika Srbija), a revakcinacija će biti naknadno dogovorena i organizirana u saradnji s nadležnim institucijama Republike Srbije.

“Ustavni sud BiH izražava posebnu zahvalnost kolegama iz Ustavnog suda Republike Srbije na čelu s predsjednicom Snežanom Marković, ministru spoljnih poslova Republike Srbije Nikoli Selakoviću, te ambasadoru Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandru Đorđeviću, koji su uz dobru volju omogućili vakcinisanje zaposlenih Ustavnog suda BiH”, dodali su.

Ustavni sud se posebno zahvalio svim zaposlenim u Zavodu za javno zdravlje Užice na čelu s direktoricom Zavoda Vlatkom Stevanović.

(Klix)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare