Zaposleni u Twitteru imali pristup izmjenama naloga korisnika? - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Zaposleni u Twitteru imali pristup izmjenama naloga korisnika?

Dva bivša radnika Twittera izjavila su da je u toku ove godine više od hiljadu zaposlenih u ovoj kompaniji i kompanijama s kojima ona sarađuje imalo pristup internim alatkama koje omogućavaju izmjene u podešavanjima korisničkih naloga i prebacivanje kontrole nad njima na druga lica, što će odbranu od optužbi o prošlonedjeljnom hakovanju učiniti težom, prenosi Rojters.

Kompanija Twitter i FBI trenutno istražuju propuste koji su hakerima omogućili da kontinuirano objavljuju tvitove sa verifikovanih naloga, kao što je nalog Džoa Bajdena, Bila Gejtsa, Ilona Maska i Majka Blumberga.

Twitter je prošle subote saopštio da su počinioci “manipulisali manji broj zaposlenih i koristili njihove strogo povjerljive podatke” kako bi se ulogovali radi korišćenja internih alatki i dobili pristup za 45 naloga.

U srijedu je iz kompanije rečeno da su hakeri mogli da čitaju direktne poruke sa 36 naloga, ali nisu identifikovali korisnike pogođene ovim incidentom.

Bivši zaposleni u Twitteru, upoznati sa bezbjednosnim politikama i praksama ove kompanije, tvrde da je isuviše veliki broj ljudi mogao da učini tako nešto, preko hiljadu njih u toku ove godine, uključujući i one zaposlene u nekim drugim kompanijama sa kojima Twitter sarađuje, kao što je Kognizant (Cognizant).

Iz Twittera su odbili da daju komentar na ove navode, kao i iz kompanije Kognizant, kako prenosi agencija Rojters.

Twitter je saopštio da je kompanija u potrazi za novim direktorom bezbjednosnog sektora, da radi na izgradnji boljih sistema zaštite, kao i na obuci svojih zaposlenih da se odupru manipulacijama koje dolaze izvan kompanije.

Nezavisne

Danas objavljeno

Hakeri ukrali 60 GB podataka – objavili video snimak kao potvrdu

V.R.

Muskovo bogatstvo je jednako ukupnom bogatstvu Billa Gatesa i Warrena Buffetta

V.R.

D-Wave tvrdi da može izgraditi gate model kvantog računara

V.R.

Ostavite komentar