7. Augusta 2020.

Zaposleni u Fabebooku radiće od kuće do jula 2021.

Big Portal

Facebook će, kako je dodala, dodijeliti zaposlenima 1.000 dolara za radne potrebe od kuće.

Portparolka Facebooka navela je u saopštenju, poslatom preko mejla, da se kompanija odlučila na taj potez na osnovu uputstva zdravstvenih i vladinih stručnjaka, kao i odluka koje su donijete na osnovu internih diskusija u kompaniji.

Kompanija je saopštila da će nastaviti da otvara kancelarije u ograničenom kapacitetu tamo gdje je to dozvoljeno prema smjernicama vlade i gdje se oko dva meseca bilježi slabljenje korona virusa, prenosi Rojters.

Ipak, Facebook je saopštio da je malo vjerovatno da će ponovo otvoriti kancelarije na mnogim lokacijama u Sjedinjenim Američkim Državama i u Latinskoj Americi prije kraja godine, zbog velikog broja oboljelih od Kovida-19.

Facebook se odlukom da dozvoli rad od kuće do jula 2021. godine pridružio drugim velikim tehnološkim firmama, koje se preduzele slične korake.

Google je u julu objavio da će omogućiti zaposlenima, koji ne moraju da budu u kancelariji, da rade od kuće do kraja juna 2021. godine, dok je Twitter predložio rad od kuće na neodređeno vreme za neke od svojih zaposlenih.

Nezavisne

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare