Zaposleni u Fabebooku radiće od kuće do jula 2021. - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Zaposleni u Fabebooku radiće od kuće do jula 2021.

Kompanija Facebook dozvoliće svojim zaposlenima da rade od kuće do jula 2021. godine zbog pandemije korona virusa, saopštila je portparolka te društvene mreže.

Facebook će, kako je dodala, dodijeliti zaposlenima 1.000 dolara za radne potrebe od kuće.

Portparolka Facebooka navela je u saopštenju, poslatom preko mejla, da se kompanija odlučila na taj potez na osnovu uputstva zdravstvenih i vladinih stručnjaka, kao i odluka koje su donijete na osnovu internih diskusija u kompaniji.

Kompanija je saopštila da će nastaviti da otvara kancelarije u ograničenom kapacitetu tamo gdje je to dozvoljeno prema smjernicama vlade i gdje se oko dva meseca bilježi slabljenje korona virusa, prenosi Rojters.

Ipak, Facebook je saopštio da je malo vjerovatno da će ponovo otvoriti kancelarije na mnogim lokacijama u Sjedinjenim Američkim Državama i u Latinskoj Americi prije kraja godine, zbog velikog broja oboljelih od Kovida-19.

Facebook se odlukom da dozvoli rad od kuće do jula 2021. godine pridružio drugim velikim tehnološkim firmama, koje se preduzele slične korake.

Google je u julu objavio da će omogućiti zaposlenima, koji ne moraju da budu u kancelariji, da rade od kuće do kraja juna 2021. godine, dok je Twitter predložio rad od kuće na neodređeno vreme za neke od svojih zaposlenih.

Nezavisne

Danas objavljeno

Instagram dobija još više reklama

Vanja A

Cooler Master predstavio MM712 – gejming miša od samo 59 grama

Vanja A

Mask opet želi Twitter, poznata i cijena

Vanja A

Ostavite komentar