Zaplijenjeno više od dvije tone droge u Crnoj Gori - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Zaplijenjeno više od dvije tone droge u Crnoj Gori

Više od dvije tone marihuane zaplijenjeno je u Podgorici.

Ovo je potvrđeno “Vijestima”, a droga je zaplijenjena na carinskom terminalu u zajedničkoj akciji Uprave policije – Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i Uprave carina.

Marihuana je pronađena u kamionu koji je ušao iz Albanije na graničnom prelazu Božaj.

“Danas je realizovana zajednička akcija Uprave policije i Uprave carina, sprovođena u periodu od više mjeseci, usmjerena ka presijecanju međunarodne rute krijumčarenja narkotika iz pravca Republike Albanije preko teritorije Crne Gore ka zemljama Zapadne Evrope”, navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina.

Dodaje se da je uhapšen državljanin Albanije E.C. (40) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Na granični prelaz Božaj je danas, 3. novembra, pristiglo teretno motorno vozilo kojim je upravljao E.C. (40), državljanin Republike Albanije. Carinskom organu je prijavljena tranzitna pošljika voća i povrća koja je bila namjenjena zemljama Zapadne Evrope. Detaljnim pregledom robe, koji su izvršili službenici za suzbijanje krijmučarenja, otkriveno je devet paleta na kojima se nalazila opojna droga marihuana ukupne težine od oko 2 tone”, saopšteno je.

Kako nezvanično navode “Vijesti”, inspektori SBPOK-a utvrđuju da li je u šverc droge umiješana još jedna osoba, nad kojom je u toku kriminalistička obrada.

“Operativni podaci ukazuju na to da je organizovana kriminalna grupa aktivna na području Republike Albanije, izvršila pokušaj krijumčarenja oko 2 tone marihuane ka Zapadnoj Evropi. U toku je dalje sprovođenje međunarodne istrage sa policijom Republike Albanije i policijama zemalja Evropske unije”, zaključuje se u saopštenju policije.

(Vijesti.me)

Danas objavljeno

Britanski supermarketi na police stavljaju povrće od kartona

V.R.

Lančani udes u Sarajevu, troje povrijeđenih

V.R.

Preminuo bivši gradonačelnik Istočnog Sarajeva

V.R.

Ostavite komentar