Zaplijenjena policijska stanica: Mafiji plaćali 100.000 evra kirije - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Zaplijenjena policijska stanica: Mafiji plaćali 100.000 evra kirije

Italijanska finansijska policija zaplijenila zgradu u kojoj je bilo sjedište lokalne policije, u sklopu istrage imovine mafijaške porodice Luka

Italijanska finansijska policija zaplijenila zgradu u kojoj je bilo sjedište lokalne policije, u sklopu istrage imovine mafijaške porodice Luka

Upravo to se dogodilo u sicilijanskom gradu Vitoriji.

Finansijska policija je zaplenila zgradu u kojoj je bilo sedište lokalne policije, u sklopu istrage imovine mafijaške porodice Luka, potvrdio je portparol tamošnje policije.

Prethodno su list Republika i novinska agencija ANSA objavili da je policija plaćala 105.000 evra godišnje za najam dela zgrade.

Kako je naveo list, mafijaška porodica Luka je imala 50 odsto vlasništva nad zgradom 2012., odnosno u vreme kada se policijska stanica u njoj nalazila već nekoliko godina.

Policijski zvaničnik Salvatore La Rosa je rekao da u to vreme italijanski MUP nije znao za povezanost novog vlasnika sa mafijom.

Već mesecima se, kako je rekao, radi na tome da se policijska stanica iz praktičnih razloga premesti u drugi prostor, što će se sada dodatno ubrzati.

Informacija o pretresu imovine mafijaške porodice Luka objavljena je još 1. jula, ali nije odmah bilo poznato da li se to odnosi i na zgradu policijskog sedišta.

Članovi porodice Luka lokalno su poznati kao trgovci automobilima i preduzetnici sa nekretninama, a optuženi su za pranje novca u ime mafijaškog klana Rinzivilo.

Braća Frančesko Anronio i Salvatore Luka, kao i Salvatoreov sin Roko, nalaze se u predistražnom zatvoru pod optužbom za saradnju sa mafijom.

Danas objavljeno

25 puta sređivala usne, koje samo što ne puknu – želi da izgleda kao lutka

Zeljka

Nož u leđa Kloi Kardašijan: Tristan Tompson čeka dijete s drugom ženom

Zeljka

Transrodna manekenka diskvalifikovana sa izbora za Mis Amerike: “Nisu bili spremni za mene”

Zeljka

Ostavite komentar