26. Augusta 2022.

Zaplijenjena droga u vrijednosti od 1,1 miljarde dolara

Big Portal

Više od 1.800 kilograma metamfetamina pronađeno je u kontejnerima koji su poslednjih nedelja pristizali sa Bliskog istoka u luku u Sidneju, skrivenih u mermernim pločama, saopštila je državna policija Novog Južnog Velsa (NSV), prenosi Rojters.

U poslednjoj zapleni pronađeno je nešto više od hiljadu kilograma metamfetamina, saopštila je policija danas, nakon što je prošle nedelje zaplenjeno oko 750 kg kristalnog meta ili “leda” kako još zovu ovu drogu, navodi britanska policija.

“Sposobnost koju je ova kriminalna organizacija pokazala, u smislu obima i veličine je ogromna. Ove brojke su zapanjujuće”, saopštio je zvaničnik policije Novog Južnog Velsa Džon Votson tokom konferencije za novinare.

On je naveo da sve pošiljke potiču iz regiona Bliskog istoka sa identičnim detaljima za obe zaplene droge.

Saopšteno je i da nisu podignute optužbe u vezi sa poslednjom zaplenom, ali da je policija uhapsila tri muškarca zbog droge koja je pronađena prošle nedelje.

U odvojenom incidentu, policija Novog Južnog Velsa saopštila je da je uhapsila četiri osobe nakon što je pronašla kristalni met i kokain u vrednosti od oko 155 miliona australijskih dolara skrivenih iza farova starog automobila “bentlija” isporučenog iz Kanade, navodi Rojters.

(Tanjug Foto: Agencije)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare