Zaplijenjena droga od 10 miliona evra, hapšenje i u Srbiji - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Zaplijenjena droga od 10 miliona evra, hapšenje i u Srbiji

U međunarodnoj koordinisanaj akciji BIA MUP i Europola i Eurodžasta zaplenjeno je preko 100kilograma kokaina vrednosti od više od 10 miliona evra i uhapšeno više osoba u EU i Srbiji, saznaje “Blic”.

Kako saznajemo droga je zaplenjena u Belgiji, a prema informacijama koje posedujemo uhapšena je grupa koja sarađuje sa kavačkim klanom.

U ovoj akciji u Holandiji uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe srpski državljani D.R. (28) i D.P. (48), kod kojih je pronađeno oružje i izvesna količina novca za koju se sumnja da je nastala izvršenjem krivičnih dela, dok su u Belgiji i Luksemburgu uhapšeni takođe srpski državljani S.K. (36), Đ.D. (32), J.V. (33), jedno NN lice, kao i državljanin BiH S.Đ. (42).

Na teritoriji Beograda uhapšen je srpski državljanin V.V. (29), kome je određeno zadržavanje od 48 sati, koji će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Droga je zaplenjena u Arlonu, na jugoistoku Belgije, prilikom pretresa jednog skladišta. Osumnjičeni su pokušali da sakriju kokainu betonskim pločama radi lakšeg izvoza.

Pretresi si istovremeno sprovedeni u Holandiji, Luksemburgu i Srbiji.

„Ukupno je bilo angažovano skoro 100 pripadnika različitih policijskih službi u operaciji koja ima za cilj razbijanje srpske kriminalne organizacije koja se bavi međunarodnom trgovinom kokainom“, navelo je tužilaštvo.

Policija nastavlja sa koordinisanim radom na rasvetljavanju svih okolnosti u vezi distribucije pomenutog narkotika i na otkrivanju ostalih članova navedene međunarodne organizovanane kriminalne grupe.

(Blic Foto: Tanjug/Miloš Milivojević/MUP)

Danas objavljeno

Reagovala Kina: Smirite se, provjeravamo

M.

IZRAČUNAJTE SAMI POTROŠNJU STRUJE: Pristižu januarski računi, nemojte da se iznenadite

Zeljka

Autobus sletio sa autoputa, tri osobe poginule

M.

Ostavite komentar