Zaplet oko zločina u Jabukovcu: Komšija uhapšen, puška na provjeri, odnijeto 100.000 evra? - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Zaplet oko zločina u Jabukovcu: Komšija uhapšen, puška na provjeri, odnijeto 100.000 evra?

Priveden muškarac iz Jabukovca kod Negotina, i proverava se njegova veza sa četvorostrukim ubistvom. Imao pušku u nelegalnom posedu.

Utvrđuje se da li je tim oružjem počinjen masakr, pišu “Večernje novosti”.

Policija je uhapsila jednog od komšija R.K. (72), meštanina sela Jabukovac kod Negotina, koji je zajedno sa majkom D.K. (93), sestrom Lj.O. (76) i njenom ćerkom D.J. (53),pre skoro dve nedelje, brutalno ubijen na svom salašu.

Sused ubijenih se tereti da je u nelegalnom posedu držao lovačku pušku, a sada se proverava da li je možda iz tog oružja pucano na žrtve masakra, navode “Novosti”.

“On je bio u svađi sa ubijenima. Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, ali zasada nema direktnih dokaza da je komšija učestvovao u zločinu”, kaže za taj ist izvor iz istrage.

Inače, po saznanjima “Novosti”, četvoro ljudi ubijeno je iz dva vatrena oružja. Najverovatnije su u pitanju pištolj, kalibra 7,65 milimetara, i malokalibarsko oružje u kalibru .22 LR, čije su čaure pronađene na licu mesta. Kako istraga odmiče, sve izvesnije je da su u pitanju bila dvojica ubica, koji su dobro znali gde ubijeni R.K. čuva novac.

“Iako još nemamo zvaničnih podataka, sumnja se da je reč o sumi između 100.000 i 150.000 evra, za koje su počinioci, otprilike, znali gda se nalaze, jer su premetačinu obavili na tačno određenom mestu”, rekao je izvor iz policije beogradskom listu.

U prilog toj tvrdnji ide i podatak da je među ličnim dokumentima sestre i sestričine R.K. bilo oko 2.000 evra koje počinioci nisu uzeli.

Izvor “Novosti” kaže i da je gotovo izvesno da je R.K. bio “tipovan”, ali i da ubice nisu imale nameru da ikoga na salašu ostave u životu.

“Kako sada stvari stoje, ubice su sačekale da R.K. ode na njivu, kada ga je komšinica poslednji put i videla. Onda su ubice upale na njegovo imanje i ubile D.K., Lj.O. i .D.J. Sve se desilo u ranim jutarnjim satima, jer je jedna žrtva pronađena u spavaćici”, kazao je izvor iz istrage.

Nakon toga, zločinci su sačekali da se R.K. vrati iz polja, a jedan od ubica mu je, dok je bio na traktoru, prišao i ubio ga.

B92

Danas objavljeno

Policija na nogama: U banjalučkom naselju u kontejneru pronađen više bombi

M.

U Crnoj Gori uhapšen Slobodan Peković, osumnjičen za ratne zločine u BiH

M.

Zakazan sastanak Beograda i Prištine

M.

Ostavite komentar