Zaplenjeni automobili diktatorovog sina idu na aukciju - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Zaplenjeni automobili diktatorovog sina idu na aukciju

U impresivnoj kolekciji su gotovo svi hipersportski automobili predstavljeni poslednjih godina.

U impresivnoj kolekciji su gotovo svi hipersportski automobili predstavljeni poslednjih godina.

Na poziciji potpredsednika vlade Ekvatorijalne Gvineje, koju je vodio njegov otac, Teodorin Obiang je državu oštetio za stotine miliona dolara i pritom sebi omogućio lagodan život u izobilju. A to je uz brojne luksuzne nekretnine, uključivalo i potpuno besmislene stvari poput kupovine skulptura Michaela Jacksona. U to vreme našlo se vremena i za hobije pa je Obiang stekao najblaže rečeno impresivnu kolekciju luksuznih automobila.

Deo te kolekcije od 25 automobila je još 2016. godine zaplenila švajcarska vlada, a sada će biti ponuđeni na aukciji. Zapanjujuća kolekcija u kojoj se, primera radi, nalaze Bugatti Veyron, Koenigsegg One:1, Mclaren P1 i Lamborghini Veneno Roadster biće ponuđena ove jeseni u Švajcarskoj, u Bonmont Golf & Country Clubu, i to u režiji Bonhamsa.

Organizator je za sada tajnovit i uz pomenute marke, naglašava da na listi ima i ekskluzivnih limuzina, kao i modela iz palete Porschea, Maseratija i Mercedes-Maybacha. Ranije pomenuti Lamborghini je jedan od samo devet proizvedenih, a mogao bi da dostigne cenu od 5 miliona evra.

Očekuje se da će na aukciji biti prikupljeno preko 12 miliona evra, a sva sredstva biće iskorišćena za socijalne programe u osiromašenoj Ekvatorijalnoj Gvineji.

Podsetimo, Obiangu je kolekcija zaplenjena u dva navrata. Prvo mu je 2012. godine Francuska oduzela niz skupocenih automobila, a zatim je 2016. reagovala i Švajcarska. Zato se pretpostavlja da su na listi još neki Ferrariji, pa i Aston Martin One77.

Izvor:Index.hr
Foto:Bonhams

Danas objavljeno

Gradovi nemaju pravo da progone Euro 6 automobile

Vanja A

Bicikli prije automobila? Njemci se privikavaju na novi saobraćajni znak, vozači nisu srećni

Vanja A

Kako su Italijani pre 60 godina spasili Volkswagen

Vanja A

Ostavite komentar