Zapečeni karfiol sa pavlakom - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Zapečeni karfiol sa pavlakom

Ako ste ovih dana pretjerali sa mesom, evo jednog brzog ručka.

Sastojci:

  • 1 kg veća glavica karfiola
  • 300 g kisele pavlake
  • 3 jaja
  • 150 ml mlijeka
  • 1 kašika brašna
  • ulje
  • biber, so

Priprema:

Karfiol operite, isjecite na krupne cvjetove i obarite u slanoj vodi zajedno sa listovima. Ne treba da bude skroz mekan, procijedite ga i stavite u podmazan pleh ili vatrostalnu činiju.

Umutite jaja, pavlaku, mlijeko, ulje i brašno, pa posolite po ukusu i pobiberite.  Prelijte preko karfiola, i pecite u već zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Nezavisne.

Danas objavljeno

Kolač s višnjama koji miriše na djetinjstvo

Vanja A

Meksička hrana: Spoj nespojivog – slatkog i začinjenog

Vanja A

Ishrana na poslu: Najveće greške koje pravimo dok jedemo u kancelariji

Vanja A

Ostavite komentar