31. Oktobra 2022.

Zapečeni hljeb sa sirom i bijelim lukom

Big Portal

Sastojci:

  • 1 hrskavi hljeb
  • 1 štapić (8 kašika) neslanog maslaca, omekšanog
  • 2 češnja bijelog luka
  • 1 kašika svježeg peršuna, nasjeckanog
  • 3/4 šolje naredndanog mocarela sira
The comfort of cooking

Priprema:

Veliki lim za pečenje obloži aluminijskom folijom. U manjoj činiji umuti otopljeni maslac, bijeli luk i peršun. Nazubljenim nožem isjeci hljeb na šnjite, a zatim po dužini  (pažljivo da ne isječeš do kraja). Stavi na veliki komad aluminijske folije.

Prstima otvori pukotine hljeba. Prelij otopljenim maslacom i dodaj prstohvat isjeckane mocarele. Zamotaj u foliju, prekrij sa svih strana i stavi na lim za pečenje.

Peci 15 minuta ili dok se sir ne otopi. Otvori foliju i peci još 5 minuta, ili dok ne porumeni.

Ultra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare