Zapečene tikvice sa kačkavaljem i slaninom - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Zapečene tikvice sa kačkavaljem i slaninom

Kad rešite da jedete bez griže savesti…

Sastojci:

  • 100 g blitve
  • 2 tikvice
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika prezli
  • 100 g na listiće kačkavalja
  • 200 g pavlake
  • 100 ml mleka
  • 3 jaja
  • 3 pečene paprike
  • 2 šargarepe tanki listići
  • 100 g pancerote slanine suve
  • so, začin


Priprema:

Blitvu očistiti i malo popariti, tikvicu očistiti, pa je iseći na listove, posoliti da otpusti tečnost pa ocediti.

Brašno, začin i prezle izmešati.

Papriku ispeći na plotni, pa oljuštiti. Đuveč podmazati uljem. Na dno staviti listove tikvica koje ste provukli kroz prezle. Zatim staviti listiće kačkavalja, pa tikvica, slaninica, pa paprika očišćena koju ste provukli takoĐe kroz prezle, zatim kačkavalj, odozgo preko kačkavalja poreĐajte listove šargarepe, zatim opet malo slaninice i završavamo sa tikvicama.

U činijI umutite jaja, dodajte pavlaku i 100 ml mleka sve dobro izmešti, pa preliti preko tikvica. Odozgo poređajte pančetu i može po želji malo kačkavalja da lepo sija kad se ispeče. Peći na 200 C oko 35 -40 min.

Danas objavljeno

Kako njegovati kožu tokom jeseni

Vanja A

Vafli od banana za slađi dan!

Vanja A

Kako preživjeti ulazak u perimenopauzu i menopauzu?

Zeljka

Ostavite komentar