Zapečene palačinke pravićete i danju i noću – a zbog ovog preliva nećete im odoljeti - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Zapečene palačinke pravićete i danju i noću – a zbog ovog preliva nećete im odoljeti

Bilo da je reč o doručku ili, pak, večeri, zapečene palačinke možete da pravite za obe prilike.

Sastojci:

Palačinke:

  • 8 jaja
  • 450 ml mleka
  • 80 g istopljenog putera
  • 300 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 15 g šećera
  • 150 g šunke
  • 150 g tvrdog sira

Za bešamel sos:

  • 30 g maslaca
  • 30 g brašna
  • 300 ml mleka
  • 50 g sira

Priprema:

  • Umutite jaja, pa dodajte so, šećer i brašno. Sjedinite, a onda sipajte mleko i istopljeni puter. Ispržite palačinke. Poređajte ih u tepsiju, ali tako da deo palačinki viri. Poređajte šunku, a onda preko i sir. Istopite puter, pa dodajte brašno i mleko, muskastni oraščić i so, mešajte i kuvajte dok se ne zgusne.
  • Bešamel sipajte preko sira, pa poređajte palačinku, opet šunku, sir i bešamel i tako dok ne utrošite materijal. Poslednji red treba da bude palačinka. Preklopite onim delovima palačinke što vire iz tepsije i premažite preostali bešamel. Pospite rendanim sirom i pecite u rerni na 180°C oko 15 minuta.
  • Opširnije u video-prilogu:

Danas objavljeno

Karamelizovani banana tost – idealna verzija slatkog doručka

Zeljka

Jednostavne promjene u jelovniku zbog kojih ćete se otarasiti sala na stomaku

Zeljka

Istraživanje potvrdilo šta smanjuje stres, pola sata šetnje kroz šumu ili grad?

Zeljka

Ostavite komentar