16. Februara 2022.

Zapečena ovsena kaša sa ukusom pite od jabuka

Big Portal

Sastojci:

Za ovsenu kašu (za 1 porciju):

1/2 šolje ovsenih pahuljica
2 kašike javorovog sirupa ili meda
1/3 šolje sosa od jabuke *
1/2 šolje mleka po izboru
1/2 šolje rendane jabuke
2 kašike seckanih oraha
prstohvat praška za pecivo
prstohvat vanile
1/2 kašičice cimeta
prstohvat muskatnog oraščića

* Jabuku oljuštite, iseckajte i kuvajte dok ne omekša. Izgnječite i dodajte kašičicu meda po ukusu.

Za dekoraciju:

1/2 jabuke
1 kašika seckanih oraha
1 kašika javorovog sirupa ili meda
prstohvat cimeta
prstohvat vanile

Priprema:

Prvo pripremite bazu od pahuljica. U blender stavite ovsene pahuljice, prašak za pecivo, javorov sirup, sos od jabuke, vanilu, cimet, muskatni oraščić i mleko. Sve zajedno izmešajte da dobijete glatku smesu.

Zatim narendajte oko pola šolje jabuke i iseckajte orahe, pa dodajte i njih u pripremljenu smesu i sve dobro promešajte.

Sve zajedno sipajte u modlu za pečenje ili pleh za mafine obložen papirom za pečenje i pecite oko 30 minuta na 200 stepeni. U međuvremenu proverite čačkalicom da li je pečeno.

Dok se kaša peče, polovinu jabuke isecite na sitne kockice. Stavite ih u šerpu zajedno sa orasima, javorovim sirupom, cimetom i vanilom. Sve zajedno pržite na laganoj vatri oko 5 do 7 minuta neprestano mešajući.

Kada je kaša pečena, izvadite je iz rerne i sačekajte da se malo ohladi, a zatim odozgo prelijte pripremljenim jabukama i uživajte u slasnom, aromatičnom doručku!

Savet plus: Ako kašu pečete uveče, ujutru u mikrotalasnoj posebno zagrejte pripremljene jabuke i servirajte ih odozgo.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare