21. Septembra 2022.

Zapadu će otežati, Srbiji će svaki dan biti sve teži i teži

Big Portal
  • Jasno je da će Putin da se bori. Jasno je i da su ukrajinski vojnici bili daleko daleko brojčano nadmoćniji. Pet ili šest prema jedan. Gotovo nikakvu šansu ruski vojnici nisu imali, i zato pretpostavljam da je doneo odluku o delimičnoj mobilizaciji.

To će Zapadu otežati, a što se Srbije tiče svaki dan će biti sve teži i teži. Juče sam imao sastanak ovde, i po pola sastanka je bilo reči o Srbiji a nije bilo pomenuto ime. Ja sam rekao: “U redu, ali recite tačno šta mislite, mogli ste u jednoj reči da nam saopštite” – otkrio je predsednik Vučić za Tanjug.

Predsednik je otkrio i da danas karta Moskva-Beograd na crnom tržištu košta čak 9.000 dolara, zbog mobilizacije.

On je dodao i da je suština da danas Kosovo mnogi hoće da predstave kao sui generis slučaj, što ne postoji u međunarodnom pravu.

  • Zato im se i žuri. Koliko sam vide, ministar Lavrov je izašao sa drugom tezom, vezujući Minske i Briselske dogovore. On kaže da se ovo dešava u Ukrajini zbog nepoštovanja Minskih dogovora, pružajući time određenu podršku Srbiji zbog onoga što nije ispunjeno. Ali za nas se ne zna šta je gore. Sve najgore što je moglo da se dogodi za našu Srbiju na međunarodnom planu, dogodilo se – ističe predsednik.

(Tanjug)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare