17. Jula 2022.

“Zapad priprema provokaciju u Ukrajini”

Big Portal

Poziv američke ambasade u Kijevu građanima SAD da odmah napuste Ukrajinu može biti povezan sa pripremanjem velikih provokacije, smatra Vladimir Rogov.

“Ako se sve uporedi, onda se pojavljuje veoma neprijatna slika da zapadni gospodari Zelenskog očigledno spremaju neku veliku provokaciju na postukrajinskom prostoru, koji još uvek kontroliše Zelenski“, rekao je Rogov za radio “Komsomolska pravda“.

Prema njegovim rečima, provokacija može biti, između ostalog, povezana sa upotrebom radioaktivnog, hemijskog ili biološkog oružja.

Rogov je naglasio da ne postoje nikakvi vidljivi razlozi da ruska vojska napadne Kijev, režim Zelenskog nema čega da se plaši, pri tome zapadne zemlje snabdevaju Ukrajinu velikim količinama specijalizovanih zaštitnih odela, opreme i sredstava za dekontaminaciju.

Tokom specijalne operacije ruska vojska je preuzela kontrolu nad Hersonskom oblašću i priazovskim delom Zaporoške oblasti na jugu Ukrajine. U regionima su formirane vojno-civilne administracije, uvedena je u promet rublja, počelo je emitovanje ruskih televizijskih kanala i radio stanica.

Regioni su najavili da planiraju da postanu subjekti Ruske Federacije.

Izvor: Sputnjik
Foto: Profimedia

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare