“Žao mi je, kasniš” - BIGportal.ba
Ex Yu

“Žao mi je, kasniš”

Stihovi jedne Tomine pjesme kriju tajnu već 30 godina

Jednu od svojih najlepših numera „Kiša je padala“ posvetio je jednoj dami

Poznato je da je Toma Zdravković bio veliki boem, a njegove pesme slušaju se i danas, nakon više decenija od kada ih je publika prvi put čula.

Gotovo da nema slavlja na kom se ne zapevaju pesme Tome Zdravkovića, kafanski muzičari ih opisuju kao vanvremenske, a publika kao „najskuplje”. Ipak, stihovi jedne pesme kriju tajnu već 30 godina.

Jednu od svojih najlepših numera „Kiša je padala“ posvetio je jednoj dami, a kako je ona nastala, ispričao je Živko Dodik, Banjalučanin koji je poznavao Zdravkovića.

Dodik je više puta uživao u pesmi i druženju sa slavnim pevačem, koji mu je tada otvarao dušu i pričao o svom životu.

– Sećam se da mi je jednom rekao: Najviše sam tekstova, Žika, pisao iz duše, patnje, boli, teškog života. Sedim u kafani, iznerviraju me, a ja kažem konobaru da mi donese blokčić i napišem pesmu.

– Ispričao mi je kako je napisao pesmu „Kiša je padala“. Neka devojka iz Zrenjanina bila je luda za njim, ali on nije mario. Jednom prilikom, dok je bio u Zrenjaninu, setio se nje i odluči da joj ode do stana. Pozvoni i pita je da odu na piće ako ima vremena, a ona mu kaže: Žao mi je, švaleru, kasniš. Da te upoznam sa mojim mužem. Kaže da se tad osećao kao da ga je neko polilo vrelom vodom. Seo je u autobus, kiša je padala, a on je plakao kao dete – ispričao je za “Alo” Dodik.

Objektiv.rs

Danas objavljeno

Ivana se zaigrala u fotošopu: Bivša članica grupe “Hurricane” našla se na meti kritika

Zeljka

Ilda o ODRASTANJU: Otkrila ko je bio strožiji roditelj i šta je otac rekao kada je počela da pjeva

Zeljka

Emina Jahović o BIVŠEM mužu, djeci i životu Istanbulu: “Usamljena sam”

Zeljka

Ostavite komentar