19. Novembra 2021.

Žandarmerija uhapsila nasilnika u Šipovu: Teško povrijedio policajca i razbio policijski auto

Big Portal

Portparol PU Mrkonjić Grada Božana Vulin rekla da je juče oko 12 časova, u Policijsku stanicu Šipovo prijavljeno je da je S.M. fizički nasrnuo na D.M. ispred njegove porodične kuće u mjestu Vagan, opština Šipovo.

– Po prijavi su postupili policijski službenici policijske stanice Šipovo, te izašli na lice mjesta događaja i utvrdili da su navodi prijave tačni. Pronašli su prijavljenog S.M. u kući u kojoj trenutno boravi u mjestu Vagan. Kada su ga pozvali da izađe iz kuće kako bi obavili informativni razgovor, isti je izašao upućujući im pogrdne riječi i noseći nož u ruci kojim je nasrnuo na policijske službenike – rekla je Vulinova i nastavila:

– Nakon toga uzeo je kamen i bacio u pravcu službenog vozila, koje je oštetio, nakon čega se vratio u kuću. Tom prilikom jedan policijski službenik je zadobio tjelesne povrede u predjelu desne ruke kojem je medicinska pomoć ukazana u Domu zdravlja Šipovo, nakon čega je upućen na dalje liječenje u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske. Pošto je prijavljeni odbijao da izađe iz kuće i dalje vrijeđao policijske službenike na lice mjesta izašli su policiski službenici Jedinice žandarmerije Policijske uprave Mrkonjić Grad koji su ga savladali i uhapsili – istakla je Vulinova.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade sprovede u tužilaštvo, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri protiv osumnjičenog S.M. dostavi izvještaj za počinjena krivična djela „Tjelesna povreda“, „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“ i „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare