"Zamislite da vam neko čestita rođendan tako što vam poželi brzu smrt"; Priština srećna - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Zamislite da vam neko čestita rođendan tako što vam poželi brzu smrt”; Priština srećna

Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti pozdravio je stav američkog predsednika Džoa Bajdena o međusobnom priznanju Srbije i tzv. Kosova.

On je dodao da nezavisnost takozvanog Kosova nije tema, već je, kako kaže, tema neophodna promena zastarelog Ustava Srbije.

On je u razgovoru sa pristalicama na Fejsbuku kazao da mora da se menja Ustav Srbije koji je napisao Vojislav Koštunica i koji je, kako kaže, prevazidjen, prenosi portal Reporteri.

“Bajdenovo pismo pokazuje suštinu i američki predsednik je jasno stavio do znanja Srbiji da priznanje Kosova mora da se dogodi. Neshvatljivo je zašto se to do sada nije dogodilo. Verujem da o tome više ne treba raspravljati. Status Kosova je poznat, nezavisno je. Moramo razgovarati o statusu Srbije i Ustavu koji je zastareo”, reko je Kurti.

Podsetimo, američki predsednik je Srbiji čestitao Dan državnosti uz poruku da Sjedinjene Američke Države daju podršku postizanju “sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji s Kosovom, koji je fokusiran na međusobno priznanje”.

Komentarišući tu čestitku, portal Sputnjik je n apisao: “Zamislite da vam neko čestita rođendan tako što vam poželi brzu smrt. Upravo to je suština tople poruke koja je iz Bele kuće poslata u Srbiju – čestita se Dan državnosti 15. februar, Sretenje, uz iskrene želje da Srbija nestane kao država.”

Danas objavljeno

Lider upozorio: “Nismo upotrebili svu silu koja nam je na raspolaganju”

M.

Lokalni izbori u Hrvatskoj

M.

Brisel pozvao na momentalni prekid nasilja

M.

Ostavite komentar