11. Februara 2020.

Zamijenili 580.000 kruna u sarajevskoj mjenjačnici pa uhapšeni

Big Portal

“Policijski službenici Odjeljenja za imovinske delikte Sektora kriminalističke policije uhapsili su S. O. (1995. godište) i M. S. (1992. godište), rođene u Sarajevu gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 272. KZ F BiH (Pranje novca)”, stoji u saopštenju MUP-a.

Kako “Klix.ba” piše, mladići su pokušali u mjenjačnici, na području opštine Stari Grad Sarajevo, zamijeniti 580 hiljada švedskih kruna, što je oko 107.000 konvertibilnih maraka.

Radnik mjenjačnice je putem banke izvršio zamjenu traženog iznosa, te im predao novac u konvertibilnim markama, a da o tom novcu nisu imali dokaze o porijeku.

Osobe su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

“Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad istim, dok je od uposlenika mjenjačnice uzeta izjava u svojstvu osumnjičenog, zbog postojanja osnova sumnje da je takođe počinio krivično iz člana 272.KZ F BiH”, saopšteno je iz MUP-a KS.

agencije

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare