Zaljubljenima mozak brže radi - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

Zaljubljenima mozak brže radi

Zaljubljeni su hrabriji i samostalniji u odlučivanju. Intuicija im je izoštrenija i bolja, jer su im čula nadražena najljepšim osjećanjem, pa uglavnom ne greše u procjeni, pogotovo kada se radi o poslu

RAZUM i zaljubljenost ne idu zajedno – uvreženo je mišljenje, ali američki naučnici su istupili sa suprotnim zaključkom – da su upravo “leptirići u stomaku” odličan preduslov za donošenje ispravnih odluka. Zaljubljena osoba ima moć rasuđivanja i mozak joj radi brže, jer je u tom stanju pozitivna, hrabra i izuzetno intuitivna.

Stručnjaci sa Univerziteta Minesota tvrde da na donošenje životnih odluka najviše utiču dva osećanja – strah i ljubav.

– Plašljivi nisu sposobni da razmišljaju trezveno, priklanjajući se uvek mišljenju većine – kaže profesor Griškevič. – S druge strane, zaljubljeni su hrabriji i samostalniji u odlučivanju. Intuicija im je izoštrenija i bolja, jer su im čula nadražena najlepšim osećanjem, pa uglavnom ne greše u proceni, pogotovo kada se radi o poslu. Zato važne odluke u životu nemojte da donosite u trenucima kada se osećate prestrašeno, tužno i nezaštićeno, jer ćete verovatno da pogrešite, a kasnije možete da se kajete. Čekajte da se zaljubite!

Danas objavljeno

Na bankomatu saznala da je milijarder: Hoće da vrati pare, banka se ne oglašava

Vanja A

Spajdermen u Vatikanu, neobičan posjetilac danas slušao papu Franju

Vanja A

Cher pokazala majku, mnogi iznenađeni njenim izgledom

Vanja A

Ostavite komentar