Zaljubljenima mozak brže radi - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

Zaljubljenima mozak brže radi

Zaljubljeni su hrabriji i samostalniji u odlučivanju. Intuicija im je izoštrenija i bolja, jer su im čula nadražena najljepšim osjećanjem, pa uglavnom ne greše u procjeni, pogotovo kada se radi o poslu

RAZUM i zaljubljenost ne idu zajedno – uvreženo je mišljenje, ali američki naučnici su istupili sa suprotnim zaključkom – da su upravo “leptirići u stomaku” odličan preduslov za donošenje ispravnih odluka. Zaljubljena osoba ima moć rasuđivanja i mozak joj radi brže, jer je u tom stanju pozitivna, hrabra i izuzetno intuitivna.

Stručnjaci sa Univerziteta Minesota tvrde da na donošenje životnih odluka najviše utiču dva osećanja – strah i ljubav.

– Plašljivi nisu sposobni da razmišljaju trezveno, priklanjajući se uvek mišljenju većine – kaže profesor Griškevič. – S druge strane, zaljubljeni su hrabriji i samostalniji u odlučivanju. Intuicija im je izoštrenija i bolja, jer su im čula nadražena najlepšim osećanjem, pa uglavnom ne greše u proceni, pogotovo kada se radi o poslu. Zato važne odluke u životu nemojte da donosite u trenucima kada se osećate prestrašeno, tužno i nezaštićeno, jer ćete verovatno da pogrešite, a kasnije možete da se kajete. Čekajte da se zaljubite!

Danas objavljeno

Georgina je prije Ronalda bila čistačica, a život joj je obilježila strašna tragedija

Vanja A

Znate li koliko je veliko i teško srce plavog kita?

Vanja A

Pogledaj najavu za film “The Batman”

Vanja A

Ostavite komentar