"Žalim što nisam čekao poziv Srbije, sa Savićevićem sam imao ozbiljnu raspravu" - BIGportal.ba
Fudbal Sport

“Žalim što nisam čekao poziv Srbije, sa Savićevićem sam imao ozbiljnu raspravu”

Bivši fudbaler Crvene zvezde i reprezentativac Crne Gore Filip Stojković trenutno nastupa za bečki Rapid.

Za tamošnji “SPOX-Austria” je dao opširan intervju u kom je govorio o boravku u Zvezdi, ali i burnim dešavanjima kojih je bilo u nacionalnom timu Crne Gore.

Najpre je tamošnje medije zanimalo zbog čega ga smatraju “lošim momkom”.

“Mnogo toga je preuzeto iz srpskih medija. Ali to nema nikakve veze sa stvarnošču. Ja sam brižna i porodična osoba. Kada sam došao u Austriju pričali se o meni kao lošem momku zbog nekih prethodnih priča. Međutim, to mi je samo povećalo motivaciju. Pokazao sam se u drugačijem svetlu na terenu. Uvek sam bio korektan i nastaviću tako da se ponašam“, rekao je Stojković.

Stojković je neretko bio u centru pažnje, a najveća prašina podigla se kada je odbio da igra za Crnu Goru protiv tzv. Kosova.

“Nisam mogao da budem na terenu tokom tog meča. Jako sam srećan što nisam igrao utakmicu. Ponosan sam na tu odluku. Ponovo bih isto uradio”.

Međutim, tu se njegova reprezentativna karijera završila. Ostao mu je samo žal zbog nastupa za reprezentaciju Srbije čiji poziv nije sačekao.

“Crna Gora mi je mnogo dala. Mnogo lepih uspomena imam na tu zemlju i reprezentaciju. Ne žalim što nisam igrao za tu državu. Međutim, žao mi je što nisam bio strpljiviji i čekao poziv srpske federacije. Na kraju neću moći da igram sa najboljim prijateljem i kumom Aleksandrom Mitrovićem”.

Austrijski mediji dobro su upućeni, pa su podsetili Stojkovića da ga je zbog odluke da izabere Crnu Goru pre Srbije kritikovao i Aleksandar Kolarov.

“Uradio sam to zbog karijere. Nisam se vodio ni gtlavom, ni srcem. Da sam samo to slušao moj izbor bi bila Srbija. Mnogo ljudi je diskutovalo o ovoj temi. Ali to je bila samo moja stvar”.

Stojković je istakao da mu je Dejan Savićević bio jedan od idola, ali je posle svega oko utakmice sa tzv. Kosovom izbila intenzivna rasprava.

“Za njega imamo samo reči hvale. Odlično se slažemo. Naravno, uoči meča sa Kosovom smo imali ozbiljnu raspravu. Međutim, podržao me je u svakoj odluci, pa i toj. Znao je da moram da se vratim u klub”, zaključio je Filip Stojković.

Danas objavljeno

Čelsi u finalu Lige šampiona!

Zeljka

“Jokić je moderni Tim Dankan”

Vanja A

“Bogdan je elitni ‘snajper'”

Vanja A

Ostavite komentar