Zakucao se u zgradu brzinom od 110 km/h - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Zakucao se u zgradu brzinom od 110 km/h

Vozač Tesle ponovo se našao u centru pažnje.

U Sjedinjenim Državama dogodila se još jedna bizarna saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo vozilo marke Tesla. Iako su u sličnim udesima američkog električnog automobila vozači za nesreću uglavnom krivili autopilot, za sada nema naznaka da je sistem autonomne vožnje izazvao ovaj incident.

Na snimku se vidi trenutak kada je Tesla Model 3 uleteo u kongresni centar u Kolumbusu, u Ohaju. Automobil se kretao velikom brzinom da bi pre nego što je probio ulazna vrata centra bukvalno poleteo u vazduh. Nesreća, nekim čudom, nije dovela do povreda opasnih po život.

Na snimku se vidi udes iz tri različita ugla, a kako prenose lokalni mediji, automobil se kretao oko 70 mph (113 km/h) kada se nesreća dogodila. Automobil je prošao kroz crveno svetlo na semaforu, pre nego što je vozač navodno “izgubio kontrolu nad kočnicama”.

Tri svedoka su na licu mesta izjavila policiji da im se čini da je vozač ubrzao da bi prošao raskrsnicu na žuto svetlo, kao i da nisu primetili da je pokušao da uspori pre nego što je udario u kongresni centar.

Prve procene sugerišu da će popravka štete koja je naneta zgradi koštati između 250.000 i 350.000 dolara, ali stvari su mogle biti mnogo gore. Pored pešaka i drugih vozila koja su se nalazila u okolini u vreme nesreće, kongresni centar je tog dana bio domaćin nekoliko događaja, uključujući žensko juniorsko prvenstvo u odbojci.

Vozač je zadobio povrede i prevezen je u Medicinski centar Grant i, prema navodima policije, u stabilnom je stanju. Policijski izveštaji ne navode da li je autopilot bio aktiviran u trenutku nesreće.

Danas objavljeno

Porše patentirao novi pretinac po ugledu na škodu

Vanja A

Automobilska industrija uzvraća udarac

Vanja A

Električni heč Mulan MG4 namijenjen Evropi predstavljen

Vanja A

Ostavite komentar