Zakotrljao se novi BMW Serije 7 - polovinu vozila kupuju Kinezi - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Zakotrljao se novi BMW Serije 7 – polovinu vozila kupuju Kinezi

U pogonu u Dingolfingu počela je proizvodnja restilizovane BMW-ove drumske krstarice. Pored kozmetičkih promena, najvažnija novina na novoj “sedmici” je plug-in hibridna verzija sa 6-cilindarskim motorom.

Početkom marta iz fabrike u Dingolfingu, u južnoj Bavarskoj, izašao je prvi redizajnirani BMW Serije 7 sa novim, kontroverznim izgledom prednje maske.

BMW je restilizovao svoju najluksuzniju limuzinu tri i po godine nakon lansiranja aktuelne, šeste generacije. Iako ne spada u najprodavanije modele bavarskog proizvođača, Serija 7 je uvek bila veoma bitan automobil u BMW gami jer predstavlja sam vrh tehnoloških dostignuća ove kompanije u datom istorijskom trenutku.

BMW Serije 7 izrađuje se u Dingolfingu preko 40 godina, a otkako je 1977. lansirana prva generacija, sa fabričkih traka ovog pogona sišlo je više od 1,9 miliona BMW-ovih “sedmica”.

Tokom 2018. preko 90% napravljenih automobila u fabrici u južnoj Bavarskoj izvezeno je na razna tržišta širom Evrope i sveta.

Kina je posebno značajna za plasman Serije 7, s obzirom da je prošle godine 44% primeraka BMW-ove luksuzne limuzine završilo u toj zemlji, a čak 80% kupaca u svetu odlučuje se za verziju a produženim međuosovinskim rastojanjem.

Jedan o noviteta koje donosi redizajnirana “sedmica” je prvi BMW-ov plug-in hibrid u čijem srcu je benzinac sa 6 cilindara.

U pitanju je verzija BMW 745e/745Le koja za pogon osim benzinskog 6-cilindraša od 286 ks koristi i elektromotor od 113 ks.

Zahvaljujući baterijama najnovije generacije, BMW 745e u stanju je da pređe i do 58 km koristeći za pogon isključivo električnu energiju.

B92

Danas objavljeno

Pogled u električnu budućnost Lexusa: LF-Z Electrified

Zeljka

U planu i manji električni Nissan SUV

Zeljka

Na prodaju legendarna Subaru Impreza 22B

Zeljka

Ostavite komentar