"Zakotrljala" se nova Škoda Octavia - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

“Zakotrljala” se nova Škoda Octavia

U fabrici Mlada Boleslav počela je serijska proizvodnja četvrte generacije Škodinog bestselera.

Nova Octavia debitovala je na svečanosti u glavnom gradu Češke, polovinom novembra, kada su javnosti predstavljene limuzinska i karavan (Combi) verzija.

Kako su u Škodi i najavili, u prodaji će se najpre pojaviti Octavia karavan, da bi par nedjelja kasnije stigla i limuzina. U skladu sa tim, prvo je počela proizvodnja Octavie Combi.

Češki proizvođač navodi da je nova Octavia prostranija i bezbednija nego ikad pre.

Inače, tokom prethodne tri generacije ukupno je proizvedeno preko 6,5 miliona primeraka ovog modela koji je sve popularniji u Evropi i spada među najtraženije automobile u zemljama poput Češke, Austrije, Finske i Švajcarske.

Četvrta generacija modela Octavia (ili peta, ako bismo računali original koji se proizvodio 1959-1971.) stilski je modernizovana – kako spolja, tako još više unutra, i opremljena je najsavremenijim sistemima asistencije i bezbednosnim tehnologijama, kao i drugim sadržajima, poput trozonske “klime”, čime se ovaj automobil približio Škodinom top modelu Superb.

U Škodi sa ponosom ističu da je Octavia Combi trenutno najprodavaniji karavan na evropskom tržištu, a kao i prethodnik i ovaj ima prtljažnik zavidne veličini od 640 litara. Ni limuzinska verzija ne zaostaje tu mnogo sa svojih 600 litara.

Kako se navodi, planirano je da svakoga dana iz fabrike izaše 1.150 primeraka nove, 4. generacije Octavie.

b92

Danas objavljeno

Ukrala Mini – neslavno prošla

Vanja A

Lando Noris frustriran

Vanja A

Stiže još moćniji BMW XM sa 748 KS

Vanja A

Ostavite komentar