3. Februara 2022.

Zakon o VSTS BiH na dnevnom redu Parlamenta BiH

Big Portal

Savjet ministara BiH ranije je, većinom glasova i uz određene korekcije, na prijedlog Ministarstva pravde BiH, utvrdilo prijedlog ovog zakona kojim se uređuju pitanja koja je potrebno hitno riješiti kako bi se poboljšao integritet i omogućilo efikasnije i transparentnije funkcioniranje pravosuđa i VSTV-a, a što je jedan od 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije.

Na dnevnom redu nalazi se još tačaka, a očekuje se da će ovoj sjednici prisustvovati i poslanici stranaka iz Republike Srpske, koji u prethodnom periodu nisu učestvovali u radu ovog zakonodavnog tijela zbog nametanja odredbi Krivičnog zakona BiH o zabrani i kažnjavanju negoranja genocida, koje je donio tadašnji visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

Incko je tu odluku donio krajem jula prošle godine kada je prestao njegov mandat..

Nebojša Radmanović (SNSD), član kolegija Predstavničkog doma, rekap je juče da će se poslanici njegove stranke ponašati u skladu sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS).

Narodna skupština Republike Srpske, između ostalih, usvojila i zaključak na osnovu koga će poslanici iz Republike Srpske učestvovati u radu Parlamentarne skupštine BiH.

(BN Foto: Arhiv/AA)

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare