Zakon o sportu zadovoljio oštre kritičare vlasti - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Zakon o sportu zadovoljio oštre kritičare vlasti

Najžešći kritičari vlasti u Republici Srpskoj Jelena Trivić, Draško Stanivuković i Nebojša Vukanović komentarisali su za portal Srpskainfo i, po njima pozitivne odluke vlade Republike Srpske.

Tako je poslanica PDP-a Jelena Trivić kazala da je u moru loših odluka bilo i nekoliko zakonskih rješenja koje je podržala.

– Bilo je dobrih strategija za koje sam glasala, kao i nekoliko zakonskih rješenja, tako da su to one stvari koje mogu da pohvalim. Glasala sam za Strategiju unapređenja seksualnog i reproduktivnog zdravlja; sada je pitanje kako će se te strategije dalje razvijati – rekla je Trivićeva.

Dodaje da je podržala i Nacrt zakona o visokom obrazovanju, koji je i ranije pohvalila.

– I u raspravi sam rekla da ne glasam za ministra, nego za zakon koji je dobar. Mene ne zanima ko je ministar. Smatram da u tom zakonu ima boljih zakonskih rješenja nego u ovom postojećem. Na primjer, dobro je to što studenti ne biraju rektora i ne učestvuju u izboru nastavnika u akademska znanja, jer studenti imaju srednju stručnu spremu i ne mogu odlučivati o zvanju redovnog profesora, koji ima završen doktorat – objasnila je ona.

Stanivuković: Podrška za Zakon o sportu
Isto smo pitali i njenog kolegu iz skupštinskih klupa i predsjednika banjalučkog PDP, Draška Stanivukovića.

– Pohvalio bih novi zakon o sportu Ministarstva porodice omladine i sporta, jer jedan takav zakon je prijeko potreban Republici Srpskoj. Zakon u svom nacrtu nudi dobra rješenja, vjerujem da će u prijedlogu biti još bolji – rekao je Stanivuković.

On objašnava da su mnogi sportski kolektivi decenimja degradirani, pogotovo Fudbalski klub Borac, koji ima najveću tradiciju u našoj zemlji.

– Pohvalio bih taj zakon jer je dobro što i druga lica mogu da ulažu u sport i klubove, a da klub ne bude ničije privatno vlasništvo. Jedan ovakav zakon bi mogao da afirmiše sport u našoj zemlji, jer znamo da smo mi po košarci, rukometu, fudbalu i boksu bili poznati u prethodnim vremenima kako na Balkanu, tako i u Evropi – ocijenio je Stanivuković.

Vukanović: Dobro je što su odustali od “Batagona”
Jedan „kompliment“ uspjeli smo dobiti i od poslanika u Klubu SDS, Nebojše Vukanovića. On je pohvalio odustajanje od prodaje „Alumine“ firmi „Batagon“.

– Dobro što je Vlada RS nakon pritiska javnosti odustala od namještenog tendera i prodaje potraživanja u „Alumini“ i FG „Birač“ kontroverznoj firmi „Batagon“, iz malog švajcarskog gradića Cuga – rekao je Vukanović.

Međutim, on naglašava da je time samo odloženo konačno rješenje problema.

– Ni poslije više godina, nažalost, nije okončan stečaj, a borba klanova bliskih režimu je nastavljena – zaključio je Vukanović.

(BN)

Danas objavljeno

Birajte alternativne pravce: Velike gužve na zapadnom tranzitu u Banjaluci

M.

Lančani sudar na putu Banjaluka-Prijedor: Policija i Hitna pomoć na mjestu nesreće

M.

Opozvan Fikret Abdić

M.

Ostavite komentar